Zonnepanelen

Zonnepanelen zonder zorgen

Zonnepanelen worden tegenwoordig steeds vaker op de daken van huizen geplaatst. Het is ontzettend duurzaam en het kan ook erg voordelig zijn. Veel mensen staan er niet bij stil, maar er kunnen zeker ook een paar gevaren zitten aan het plaatsen van zonnepanelen die zeer vervelende gevolgen kunnen hebben. 

Het plaatsen van zonnepanelen is een hele investering en het kost in een klap toch best een hoop geld. Toch zitten er ontzettend veel voordelen aan het nemen van zonnepanelen, zo is het een zeer duurzame optie om uw eigen stroom op te wekken en bespaart u een hoop geld op de energie rekening. Helaas zien vogels deze zonnepanelen vaak ook als een perfecte plek om hun nest te bouwen of onder te verblijven en dit kan ontzettend gevaarlijk zijn. Een vogelnesten onder zonnepanelen kan niet alleen heel schadelijk zijn voor de zonnepanelen zelf, maar het kan ook erg gevaarlijk zijn voor de bewoners van het desbetreffende huis als hier niks aan gedaan wordt. Zo is er een kans op een flinke brand aangezien de vogels voortdurend bij de electronica en bedrading zitten en daarnaast is het nestmateriaal ook zeer brandbaar. Het nestmateriaal bestaat voornamelijk uit takjes en dit kan ook erg schadelijk zijn voor de zonnepanelen. Bij het transport van de takjes en in het nest zelf kunnen er krassen in de zonnepanelen komen en kunnen deze onherstelbare schade veroorzaken.

Een ander vervelend nadeel aan vogels onder zonnepanelen is dat de vervuiling van de vogels een ontzettend groot effect heeft op het rendement van de gehele installatie, dit is dus erg nadelig na een dure investering. BirdBlocker heeft hier de oplossing voor zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over vogels onder uw zonnepanelen. BirdBlocker is een kunststof strip die gemonteerd wordt onder het zonnepaneel zodat vogels hier niet meer onder door kunnen. Deze strip heeft naalden en de verbindingsbrug tussen de naalden maakt het voor de vogels onmogelijk om er tussen te kunnen. Door het stevige materiaal van de BirdBlocker is het vrijwel onmogelijk voor de vogels om het te breken of kapot te maken.

Het is dus een zeer goede en doordachte oplossing om van de overlast van vogels onder zonnepanelen af te komen. Zo heeft u zonnepanelen met vogelwering en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over eventuele gevaren. Op onze website hebben wij nog veel meer informatie over onze BirdBlocker en hoe het in zijn werking gaat.