kindvriendelijke tuin

Zo leg je een kindvriendelijke tuin aan

Wist u dat groene tuinen meerdere voordelen hebben op de gezondheid? Mensen met een  goed verzorgde groene tuin hebben 15% minder kans op beroertes of hartziekten dan mensen zonder een tuin. Daarnaast zal een groene tuin meer rust geven.Daarom is het belangrijk om een mooie groene tuin aan te leggen en het goed te verzorgen natuurlijk. Voor families raad ik aan om een kindvriendelijke tuin aan te leggen. Zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw kinderen die aan het spelen zijn. Maar de vraag is hoe doet u dat? Waar moet u beginnen? In dit artikel wordt besproken hoe je een kindvriendelijke tuin aan kunt leggen. 

Stap 1:  Maak een tuinontwerp/schets

De eerste stap is dat u een nieuw tuinontwerp creëert. Dit kunt u zelf doen of samen met een bedrijf zoals een hovenier in Almere. Een hovenier is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van tuinen. Maar als u zelf een ontwerp wil creëren, moet u op de volgende punten letten zoals: Waar kan ik een plekje voor mijn kinderen kwijt? Waar kan ik zelf een plekje voor mijn rust  creëren? Past een leuk terras met een barbecue in de tuin? Hoeveel zou het kunnen kosten? 

Stap 2: Onderzoek de planten!

bij deze stap passen veel mensen niet op omdat ze bij zichzelf denken van “Wat maakt het uit?” Maar de soorten planten in je tuin kunnen veel invloed hebben. Er zijn veel giftige planten die schade kunnen aanrichten aan uw kinderen en uzelf. Ook zult u bij sommige planten veel moeten onderhouden met allerlei middelen en niemand zou dat rondom hun kind willen. Mooie planten, die niet giftig zijn, die worden aangeraden, is een zonnehoed en een Geranium sanguineum. 

Stap 3: benodigdheden voor kindvriendelijke tuin

De benodigdheden voor een kindvriendelijke tuin zijn als volgt: wat meestal aan te raden is, zijn een paar speeltoestellen voor uw kinderen zoals een zandbak ( maar let op doe dit op een plek in de schaduw) en een trampoline.Let op: pas op met het plaatsen van een vijver wanneer je kinderen hebt. Je wilt namelijk niet dat je kind van drie of vier jaar oud rondom een vijver gaat spelen. 

Stap 4: Aan de slag! 

Deze stap is vrij simpel want u heeft al voldoende onderzoek gedaan naar kindvriendelijke tuinen en de gezondheidsvoordelen die dat met zich meebrengt. Door de hierboven al genoemde stappen kunt u een begin maken aan een nieuwe tuin. Natuurlijk wordt er ook aangeraden om zelf extra onderzoek te verrichten voordat u aan de slag gaat. Zodat u uiteindelijk het ultieme comfort meemaakt met uw tuin.