vintage sfeer

Zo creëer je een vintage sfeer in jouw woning!

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een moderne stijl in hun woning. Zo’n stijl kun je op verschillende manieren verkrijgen. Zo kun je kiezen voor strakke meubels die qua ontwerp en kleur bij elkaar aansluiten. Een industriële inrichting rekenen we tegenwoordig echter ook tot de moderne stijl. Ben je niet zo van dat moderne? Dan is zo’n stijl natuurlijk niets voor jou. Mogelijk houd je wel meer van de ouderwetse stijl. In dat geval ben je sneller geneigd te kiezen voor een vintage sfeer. De meeste mensen vinden het echter niet makkelijk om zo’n sfeer te creëren. Weet je niet hoe je moet beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze tekst geven we je namelijk een aantal tips voor het creëren van een vintage sfeer in jou woning.

Wanneer is iets eigenlijk vintage?
Het is lastig om een vintage sfeer te creëren wanneer je niet weet wanneer iets nu eigenlijk vintage is. Eigenlijk is dit een vrij breed begreep. We noemen spullen vintage wanneer ze tussen de 25 en 100 jaar oud zijn. De inrichting die jouw ouders of opa en oma vroeger hadden, valt tegenwoordig dus onder de noemer vintage. Het behang dat je destijds maar ouderwets vond, vind je nu misschien wel ontzettend gaaf. En dat kan natuurlijk ook het geval zijn met oude stoelen, een versleten tafel of een ouderwets bankstel.

Kies voor tweedehands meubels
Wil je een vintage interieur? Dan begin je ongetwijfeld met het zoeken naar meubels die bij deze stijl passen. Ga je naar een woonwinkel? Verwacht dan niet dat je hier veel vintage meubels vindt. Hier tref je mogelijk een aantal moderne vintage meubelstukken aan, maar het merendeel van het aanbod is modern. Het kan op deze manier dus betrekkelijk lang duren voor jouw vintage interieur compleet is. De jacht gaat een stuk sneller wanneer je een bezoek brengt aan een tweedehands winkel. Hier worden geregeld vintage meubels aangeboden en vaak ook nog voor een mooie prijs. Kijk ook vooral op zolder. Mogelijk heb je jaren geleden nog meubels bewaard. Deze kun je nu vast en zeker zonder problemen inpassen in jouw vintage interieur!

Vintage lampen scoren
Ben je nog op zoek naar lampen om jouw vintage inrichting compleet te maken? Dan is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Dit komt allereerst doordat het aanbod lampen vandaag de dag ontzettend groot is. Hierdoor wordt het niet makkelijker om vintage lampen te vinden. Je hoeft vintage lampen overigens niet per se te kopen. Je kunt sommige lampen namelijk ook omtoveren tot een vintage lamp. Heb je bijvoorbeeld een staande lamp waarvan je de lampenkamp kunt vervangen? Koop dan een vintage lampenkap bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel en plaats deze op de staande lamp. Op deze manier kost een vintage lamp jou niet veel geld. Uiteraard kun je ook gewoon vintage lampen kopen op het internet, al moet je daar wel even wat tijd insteken.

Bekijk Smukdesign.nl voor diverse leuke lampen!