Zo bereid je je als winkeleigenaar voor op de uitverkoop!

Zo bereid je je als winkeleigenaar voor op de uitverkoop!

Aangezien het nieuwe seizoen in zicht is, doen veel winkels aan de uitverkoop. Dit is voor veel klanten dan ook zeer aantrekkelijk en veel winkeliers hebben hun handen vol aan alle klanten. Tijdens de drukte kan de stress misschien net iets teveel worden. Door op tijd aan de voorbereidingen te beginnen, kun je je als winkeleigenaar goed voorbereiden op de uitverkoop. Door middel van de juiste tips ben jij de uitverkoop dit jaar voor.

Zorg dat alles is opgeruimd

Met een opgeruimde winkel zeg je al heel veel. Klanten zijn meer aangetrokken tot nette, opgeruimde winkels dan een grote bende. Natuurlijk is het tijdens de uitverkoop misschien onmogelijk om alles heel netjes te houden. Vooral in kledingketens. Maar toch is het belangrijk om alles zo netjes mogelijk te houden. Stel bijvoorbeeld van tevoren momenten in waarin het personeel opruimt. Dan hoeft niet alles op het einde van de dag opgeruimd te worden.

Bereid van tevoren ook de indeling voor. Opruimen heeft immers niet alleen te maken met het schoonmaken van de winkel. Als je alles netjes indeelt, wordt de winkel al een stuk overzichtelijker. Tijdens de drukke winkelperiode is een opgeruimde winkel vol producten erg noodzakelijk. Als het nodig is, maak dan gebruik van extra displays. De winkelinrichting is namelijk erg belangrijk.

Van tevoren is het ook essentieel om te weten welke producten je op voorraad hebt. Zo ben je niet alleen op de hoogte van alle producten, maar weet je ook welke koopwaar al aanwezig is en wat er nog moet worden bijbesteld. Zo krijg je op drukke momenten niet met moeilijke klanten te maken.

Let op alle details

Tijdens de stress en werkdrukte is het soms lastig om aan alle details te denken. Misschien breekt hier en daar wel een prijsetiket. Dit kan een factor zijn waarom een potentiele klant ervoor kiest om het item niet aan te schaffen. Daarom wil je dit probleem van tevoren al vermijden. Anders zou het zonde zijn. Let erop dat je alles netjes in orde hebt, zodat er geen latere problemen ontstaan. Tijdens de uitverkoop kan het nogal druk worden. Hierdoor zul je niet alles in de gaten hebben. Het is dan heel makkelijk om kleine dingen over het hoofd te zien.

Hoe trek je meer klanten aan?

Om tijdens de uitverkoop nog meer klanten aan te trekken, helpt een mooie, ingerichte winkel al enorm op weg. Je kunt bijvoorbeeld specialisten inhuren voor service merchandising om je te helpen de boel te verbouwen. Mensen worden al gauw nieuwsgierig wanneer een winkel wordt verbouwd. Zo heb je meer kans op klanten én heb je een nieuw, professionele inrichting voor de winkel.

Last but not least: zorg voor genoeg reclame, want anders zijn mensen helemaal niet op de hoogte van de uitverkoop. Zo helpen folders, online banners en e-mails al enorm om mensen naar jouw winkel te trekken. Je bereikt met de juiste vorm van reclame al veel meer dan een simpele korting in de etalage.