Werkzaamheden van een ontstoppingsdienst

Werkzaamheden van een ontstoppingsdienst

Heb je te maken met een verstopping in huis? In dat geval is het belangrijk om deze op korte termijn te laten verhelpen. Als gevolg van de verstopping kan er een nare stank in huis komen te hangen. Daarbij zal het water in een toilet of een douchebak steeds minder makkelijk wegstromen. In het ergste geval zijn dergelijke sanitaire voorzieningen helemaal niet meer te gebruiken! Een ontstoppingsdienst kan je helpen bij het oplossen van een verstopping. Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een expert in ontstoppingen uit Waregem. Deze partij heeft een ruime ervaring in het verhelpen van diverse soorten verstoppingen.

Een inspectie in de afvoerleiding uitvoeren

De ontstoppingsdienst begint het verhelpen van verstoppingen doorgaans met een inspectie van de afvoerleidingen. Waar zit het probleem? Hoe is het probleem ontstaan? Enzovoorts. Dit gebeurt met een kleine camera. Op basis van de beelden wordt vervolgens naar passende maatregelen gezocht om de verstopping op te lossen. Dit kan het gebruik van een klein haakje zijn, maar bijvoorbeeld ook het doorspuiten van de afvoer. Met een haakje kan het vuil uit de afvoer getrokken worden. Tijdens het doorspuiten hiervan wordt het afval letterlijk naar de centrale riolering onder je woning gespoten.

Preventieve maatregelen tegen verstoppingen

Een loodgieter helpt niet alleen bij het oplossen van een bestaande verstopping in de afvoer. Ook kan het inschakelen van de ontstoppingsdienst fungeren als preventieve maatregel. Door de afvoer regelmatig preventief te doorspuiten, zullen beginnende verstoppingen al in een vroeg stadium worden aangepakt. De kans dat deze uitgroeien tot een serieus probleem is hierdoor klein. Je zou zelf regelmatig een beetje soda door de afvoer kunnen laten stromen. Dit heeft een ontvettende werking, waardoor restafval los komt te zitten van de afvoerwand. Let wel, dit werkt alleen bij hele kleine verstoppingen. Een serieuze verstopping van de afvoer vergt een professionele oplossing van een ontstoppingsdienst.