Welke vloersoort

Welke vloersoort past het beste in jouw huis?

De vloer in jouw huis is één van de belangrijkste factoren die bepalen hoe de sfeer in jouw huis is. Wil je een landelijke sfeer in huis, of liever een moderne of industriële look? De keuze voor een vloer is hierbij erg belangrijk. Er zijn verschillende vloersoorten die vandaag de dag veel gekozen worden in bijvoorbeeld de woonkamer, die elk voor- en nadelen hebben. Wij zetten een aantal populaire vloersoorten voor je op een rij.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is één van de meest gebruikte vloeren in Nederland. Het grote voordeel van laminaat is dat het in veel soorten, kleuren en maten verkrijgbaar is. De kleur, maar ook het materiaal is erg uiteenlopen, waardoor je de vloer helemaal kunt afstemmen op je eigen smaak. Bijkomend voordeel is dat je een dergelijke vloer vaak helemaal zelf kunt leggen, zonder tussenkomst van een professional.

Tegelvloer

In verschillende winkels, van een bouwmarkt tot aan een gespecialiseerde tegelzaak, kun je verschillende soorten tegels kopen. Kleine of grote tegels, tegels met motief of zonder motief en alles wat daar tussenin zit. Een tegelvloer kan een hele fijne en moderne sfeer in je huis geven, als je het goed afstemt op de andere elementen in jouw huis.

Gietvloer

Een vloersoort die steeds meer aan populariteit wint is de gietvloer. Een gietvloer werd voorheen altijd geassocieerd met een industriële omgeving, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Een gietvloer aanleggen kan in verschillende kleuren, zodat je de vloer helemaal kunt laten afstemmen op de stijl in jouw huis. Een vloerenspecialist kan jou helpen bij de aanleg van de vloer, en zal een aantal dagen in beslag nemen.

Het aanleggen van een nieuwe vloer is niet iets wat je zomaar doet. Het heeft grote impact op de sfeer in je huis, en kan een behoorlijke investering zijn. Het is daarom aan te raden om vooraf te overleggen met een vloerenspecialist en wellicht een binnenhuisarchitect, om te bepalen welke vloersoort het beste past in jouw huis.