welke watersporten

Welke verschillende watersporten zijn er?

Iedereen weet dat Nederland voor een groot gedeelte uit water bestaat, hier komen jaarlijks ook vele vakantiegangers op af om vette watersporten te beoefenen. Zeker met het warme weer is het weer hartstikke druk aan de stranden en meren. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over de verschillende watersporten die er zijn en welke je kan beoefenen.

Tegenwoordig bestaat de watersport niet meer uit alleen maar zeilen of in een motorbootje varen, nee er zijn aantal spectaculaire watersporten bijgekomen. Denk hierbij aan waterskiën en kitesurfen. Ik zal een aantal verschillende watersporten bespreken.

  1. Suppen

Suppen zou je eigenlijk in je eentje kunnen doen, maar is ook leuk om met vrienden of vriendinnen te doen! Suppen doe je met een board en in het water. Je zou het in zee kunnen doen of aan een groot meer, het maakt allemaal niet uit. Je staat op je board en heb een peddel zodat je vooruit kan. Het lijkt simpel, alleen is het aardig pittig. Je hebt veel evenwicht nodig en je moet geconcentreerd blijven anders val je van je board.

  1. Kitesurfen

Dit is een zeer moeilijke watersport. Het is een hele actieve sport en is razend populair. Je hebt een speciaal kiteboard en een touw met daaraan een soort vlieger, deze vangt veel wind op en daardoor ga je met hoge snelheden over het water. Je kunt zelf de lucht in vliegen en vette jumps maken van ruim 10 meter hoog.

Benieuwd waar je de watersport onderdelen kunt kopen?

  1. Waterskiën

Waterskiën is al een ruime tijd bekend in Nederland. Waar je normaal in de sneeuw gaat skiën ga je dit nu doen op het water. Het is voor iedereen te doen, zo lang je maar kunt zwemmen en een oké evenwicht hebt. Je hebt naast dat je achter een boot aan skiet ook speciale banen voor waterskiën waarbij je achter een soort van kabelbaan skiet.

  1. Wakeboarden

Wakeboarden is een van de snelst groeiende watersport in Nederland. Voor degene die niet weten wat het inhoudt, wakeboarden is een combinatie van surfen en snowboarden. Met behulp van een koord word je voortgetrokken door een boot of kabelbaan. Je zit vast met je voeten aan het board in een soort laarzen. Het is een lastige sport voor de echte waaghals. Dus zie jij jezelf op een board staan met hoge snelheden, dan is dit echt wat voor jou.