raambekleding

Welke type raambekleding past bij mijn woning

Elke woning heeft wel een mooi stel ramen. Zij zorgen voor een mooie lichte woonkamer en een prettige blik naar buiten. Maar ramen zijn niet altijd fijn. Soms willen we iets meer privacy, of proberen we de zon te weren. Raambekleding is dus absoluut cruciaal voor bijna elke woning.

Raambekleding vind je in allerlei varianten. De meest bekende daarvan is natuurlijk het gordijn. Maar naast het gordijn heb je ook de keuze uit vouwgordijnen, jaloezieën of rolgordijnen. Welke raambekleding het beste is voor jouw huis hangt van een aantal dingen af. Hier geven we kort wat tips.

Wat heeft de ruimte nodig?

Niet elke kamer is natuurlijk hetzelfde in je huis. Je gebruikt de woonkamer en keuken immers toch voor andere dingen dan waar je bijvoorbeeld de slaapkamer voor gebruikt. Bij het kiezen van de juiste raambekleding is het dan ook zeer van belang dit verschil in acht te nemen.

Stel je zoekt raambekleding voor in de woonkamer. In een woonkamer dient de raambekleding eerder voor privacy, dan voor verduistering. Dit gegeven zorgt dat je andere raambekleding gaat zoeken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor dunne gordijnen, die bijvoorbeeld maar voor 50% verduisterend zijn. Een andere hele mooie optie zijn houten jaloezieën.  Houten jaloezieën maken het namelijk mogelijk om zelf de hoeveelheid licht te regelen. Ideaal dus voor in de woonkamer, waar je wel licht wilt, maar niet in overmate.

De slaapkamer vraagt natuurlijk om heel andere raambekleding. Deze moet namelijk verduisterend zijn. Ook hier kunnen houten jaloezieën een goede keuze zijn. Kijk eens op Powered Blinds, voor de vele keuze die je hebt als het gaat om houten jaloezieën. Maar natuurlijk kun je wellicht het beste kiezen voor verduisterende gordijnen. Deze maken je slaapkamer lekker donker en zien er daarnaast ook nog erg mooi uit. Bij gordijnen is een bijkomstig voordeel dat je vaak erg veel keuze hebt. Kies dus iets moois uit en maak je slaapkamer helemaal af.