traptreden

Welke materialen kan je voor je traptreden gebruiken?

Je bent heel je huis een make-over aan het geven. De keuken heb je al helemaal gerenoveerd. De woonkamer heb je opnieuw ingericht. Nu is het de beurt aan de gang en de trap. Je hebt laatst een nieuwe vloer laten leggen. Je wou gaan voor laminaatplanken zodat je over 5 jaar misschien al weer je huis een complete make-over kan geven. Je vloer heeft dus een andere kleur gekregen en je wilt dat je trap in dezelfde sfeer blijft. Je hebt een beetje inspiratie opgedaan op de Webshop voor parket maar je twijfelt nog steeds over het materiaal van de trap….

Houten trap

Een trap van hout is klassiek en tijdloos. Je hebt de keus uit verschillende soorten hout die allemaal op een aantal manieren afgewerkt kunnen worden. Denk hierbij aan een matte afwerking maar ook de verschillende soorten glansafwerkingen. Waar je wel aan moet denken is dat het mogelijk is dat je houten trap als gevolg van krimpen of uitzetten kan gaan kraken.

Stenen trap

Jaaa je kan ook gewoon gaan voor stenen trap. Hij is zo stevig als dat de naam al overlaat komen. Stenen kunnen jouw huis zo chique of strak maken als jij maar wilt. Als je wilt gaan voor een chique look kan je gaan voor lichte kleuren maar voor de ultieme moderne look ga je natuurlijk voor een glanzende zwarte trap. Let wel op dat als je kiest voor een glanzende trap dat hij niet zo glad moet zijn dat je het risico loopt om uit te kunnen glijden van de trap.

Betonnen trap

Een betonnen trap kan je op vele manieren verwerken in jouw interieur. Je kan voor een standaard trap kiezen maar ook voor een zwevende trap. Beton is betrouwbaar en kan daarnaast ook nog eens bekleed worden met andere materialen als je de betonlook niets vind. Je kan hier ook voor kiezen als je een sterke trap wilt maar niet beton als zichtbaar materiaal wilt hebben.

Glazen trap

Een van de meest sierlijke, mooie maar angstopwekkende trap materialen moet wel glas zijn. Hoe mooi het er ook uit kan zien van een afstand,  een glazen trap is niet de oplossing als je hoogtevrees hebt. Glazen trappen zijn wel stevig ook al lijken ze niet zo qua looks. Je kan kiezen voor verschillende soorten glas als gezeefdrukt glas, gekleurd glas maar ook gebogen glas. Met deze verschillende soorten glas kan je een hoop trapmodellen krijgen.

Materialen

Welke materialen kan je nou gebruiken voor jouw trap? Je kan het materiaal van jouw trap op eindeloos vele manieren variëren. Zo kan je kiezen voor een klassiek houten trap, een moderne stenen trap, een stoere betonnen trap maar ook voor een sierlijke glazen tap.