klussen

Welke Makita decoupeerzaag past bij jou?

Gebruik jij vaak een decoupeerzaag? Dan is de Makita decoupeerzaag wat voor jou! Makita is namelijk een betrouwbaar merk wat al sinds 1915 gereedschap maakt. Ze weten dus precies waar een goede decoupeerzaag aan moet voldoen. Weet jij ook waar jouw decoupeerzaag aan moet voldoen? Ontdek hier welke Makita decoupeerzaag het beste bij jou past.

Waar je een decoupeerzaag voor gebruikt

Een decoupeerzaag gebruik je vaak wanneer je een specifieke vorm wilt zagen. Een groot voordeel van de zaag is dat deze elektrisch is. Je hoeft je dus weinig in te spannen om een stuk te zagen. Een ander groot voordeel is dat je met de decoupeerzaag in het midden van een plaat kan beginnen. Je hoeft dus niet zoals bij andere zagen, per se aan de zijkant van een plaat. Hoe je dat doet? Simpel! Je boort een gaatje waar je wilt beginnen. Het zaagblad steek je door het gaatje. Dan kun je zo beginnen met zagen.

Een accu decoupeerzaagmachine

Sommige machines van Makita, kun je ook krijgen met een accu. Dit heb je ook bij de decoupeerzaag. Je hoeft dan geen snoer te gebruiken. Je hebt dan dus ook geen bron van elektriciteit nodig. Dit is handig voor als je even snel wat wil zagen, of wanneer je buiten aan het werk bent. Ga je lang zagen? Dan kun je er altijd voor kiezen om nog een extra accu aan te schaffen voor jouw Makita decoupeerzaag. Als jouw andere accu dan leeg is, kun je die altijd nog gebruiken.

Verschillende soorten Makita decoupeerzagen

Je hebt verschillende soorten decoupeerzagen van Makita. Deze hebben dan vaak een nummer. Elk nummer heeft een bepaald model/greep en bepaald aantal volt. Ook zit er verschil in of je de zaag in een koffer of een zogenaamde Mbox krijgt.

Je hebt bij Makita eigenlijk drie basismodellen qua decoupeerzagen. Zo heb je een rechte decoupeerzaag. Deze is, zoals de naam al zegt, helemaal recht. Hij heeft dus geen bepaalde greep. Dan heb je de D-Greep. De zaag heeft de vorm van de letter “D”. je kunt daar je hand makkelijk omheen doen. Daarnaast is er ook nog het T-model. Dit model lijkt weer op de letter “T”. Welke je het beste kunt gebruiken, hangt af van wat jij het fijnst vind werken.

Maximale zaagcapaciteit

De zaagcapaciteit is ook handig om op te letten. Dit geeft aan welke diepte je maximaal kan zagen. Vaak staat deze informatie bij de productbeschrijving beschreven. Je hebt dan de maximale capaciteit voor hout en metaal. Deze informatie is belangrijk om te weten. Als jij namelijk dieper wil gaan zagen dan de zaag kan, heb je een probleem. Dan heb je niks aan de zaag. Kijk hier dus goed naar wanneer je een Makita decoupeerzaag gaat kopen.

Makita koop je bij Spijkerspecialist.nl.

Wanneer je nog vragen hebt

Dit waren de basisverschillen van een Makita decoupeerzaag. Kijk dus naar het aantal volt wat je nodig hebt, het model wat je handig vindt, wat de zaagcapaciteit moet zijn en of je een accu decoupeerzaag wilt of niet.