vloeren PVC

Wat zijn voor- en nadelen van vloeren PVC?

Om een goede keuze te kunnen maken, is het altijd slim om even te kijken wat de voor- en nadelen van een bepaalde optie zijn. Dit kun je eigenlijk met vrijwel alles doen en het kan heel inzichtelijk zijn om de voor- en nadelen van een aantal opties zo naast elkaar te zetten. Hierdoor kan het echt een heel stuk makkelijker worden om de juiste keuze te maken. Je kunt dit dan dus ook heel goed doen als je een nieuwe vloer zou willen kopen. In dit geval zullen er een aantal voor- en nadelen van vloeren PVC op een rijtje gezet worden.

Water morsen is geen probleem

Laten we als eerste maar beginnen met een voordeel van vloeren PVC. Het is namelijk zo dat vloeren PVC erg goed bestand zijn tegen water. Dit kan heel erg prettig zijn als je in een woning woont waar nog wel eens wat vloeistof op de grond terecht komt. Of dit nu komt doordat jij en je huisgenoten wel eens wat laten vallen of omdat je kinderen hebt die nog niet altijd even goed hun drinken vast kunnen houden, het is altijd fijn om te weten dat je vloer hier tegen kan.

Vloeren PVC zijn gemakkelijk zelf te leggen

Daarnaast is het ook zo dat je het leggen van vloeren PVC echt niet hoeft uit te besteden. Natuurlijk kun je hier altijd nog wel voor kiezen als je jezelf van het allerbeste resultaat wil verzekeren, maar dit hoeft echt niet per se. Het is namelijk vrij gemakkelijk zelf te leggen. Mocht je dus een klein beetje handig zijn en wat geduld hebben, dan kan dit echt prima zelf gedaan worden. Door zelf je vloer te leggen kun je bovendien flink wat geld besparen, aangezien je dan geen professionals hoeft in te schakelen.

Ietwat duurder dan andere soorten vloeren

Er zijn echter ook wat kleine nadelen te benoemen aan vloeren PVC. Deze zijn vaak een heel stuk minder belangrijk dan de voordelen van dit soort vloeren, maar het is toch goed om deze even kort te benoemen. Zo is het zo dat vloeren PVC niet de goedkoopste vloeren zijn die je kunt kopen. Laminaat of vinyl is bijvoorbeeld vaak nog wat goedkoper. Dit gaat dan echter vaak ook wel ten koste van de levensduur. Je kunt vaak langer gebruik maken van PVC vloeren dan van laminaat of vinyl.

Niet alle soorten zijn makkelijk zelf te leggen

Een van de voordelen die genoemd is van vloeren PVC is het feit dat het net als Quick-Step vloeren vrij gemakkelijk zelf te leggen zou moeten zijn. Hoewel dit voor veel soorten inderdaad het geval is, kan het zo zijn dat je het liefst voor dryback PVC zou willen gaan. In dat geval is het vaak net een ander verhaal. Het is nog steeds prima te doen, maar je moet dan wel echt een beetje handig zijn. Mocht je niet heel veel ervaring hebben met het leggen van vloeren, dan kan het vaak slim zijn om dit toch even uit te besteden aan een paar professionals.