voordelen metalen golfplaten

Wat zijn de voordelen van metalen golfplaten?

Metalen golfplaten worden de laatste tijd een stuk meer gebruikt dan voorheen. Dit komt omdat deze golfplaten een paar uitermate prettige eigenschappen hebben. De voordelen van metalen golfplaten zetten we hier voor je op een rijtje.

Bij golfplaten denk je meestal aan dakbedekking maar ook als gevelbekleding worden deze metalen of stalen golfplaten veel gebruikt. De metalen golfplaten bestaan uit meerdere lagen, zoals bijvoorbeeld zink, waardoor ze uitermate goed bestand zijn tegen weersinvloeden. Vocht en vorst hebben geen vat op de bedekking of bekleding wat de levensduur en daarmee de duurzaamheid van de metalen golfplaten ten goede komt. Omdat metalen golfplaten in allerlei verschillende kleuren en profielen te koop zijn kan je ook nog eens iedere gewenste uitstraling creëren voor je dak of gevel.

Gebruiksvriendelijk

Vanwege het lichte gewicht van metalen golfplaten zijn deze enorm gebruiksvriendelijk. Deze eigenschap maakt het bijvoorbeeld mogelijk om gemakkelijk via een ladder het dak op te klimmen mét een golfplaat onder je arm geklemd. Het is dus relatief eenvoudig om de platen op de juiste plek te krijgen.

Metalen golfplaten zijn eenvoudig te monteren op allerlei verschillende constructies. Het advies is wel om de juiste materialen te gebruiken zoals dak- en gevelschroeven zodat je geen lekkage krijgt. De EPDM ring in deze schroeven beschermt je constructie hiertegen. Een specialist kan je helpen bij de keuze voor de juiste golfplaten, het gereedschap en zaken zoals de schroeven. Ook voor alle andere vragen kan over montage en dergelijke kan je daar dan meteen terecht zodat je het beste resultaat krijgt.