voordelen open trap

Wat zijn de voordelen van een open trap?

Een woning bouwen of renoveren betekent dat er moet worden nagedacht over de trap in huis. Kies je voor een open trap, of ga je voor een gesloten model? Een gesloten trap is vaak iets veiliger dan een open trap, doordat kinderen niet achter de treden kunnen blijven haken. Toch kunnen er verschillende redenen zijn om voor een open trap te kiezen! In dit artikel vind je de belangrijkste voordelen van het gebruik van een open trap in huis.

Tip: ben jij op zoek naar een geschikte trap voor in huis? Kies dan voor een bouwpakket trap van Houtcompleet. Deze doe-het-zelf trappen kan je eenvoudig zelf monteren in je woning. Dit levert een flinke besparing op!

Behoud het licht in ruimtes met een open trap

De voornaamste reden om voor een open trap te kiezen, is het feit dat het licht in de ruimte behouden blijft. Stootborden van een gesloten trap houden het licht tegen, waardoor bijvoorbeeld een woonkamer al snel erg donker kan lijken. Het behoud van het licht in de ruimte geldt in het bijzonder voor trappen die van een lichte kleur worden voorzien.

Ruimtes lijken groter met een open trap

Aansluitend op het voordeel dat een open trap licht door zal laten, doet dit type trap de ruimte groter ogen. Je kunt door de trap heen kijken! Zeker wanneer de trap in een woonkamer gebruikt wordt, is het verstandig om voor een open trap te kiezen. Ook in bijvoorbeeld een loft is het gebruik van een open trap populair.

Verschillende soorten open trappen

Een derde reden om voor een open trap te kiezen, is het feit dat dit type trap in diverse modellen aangeboden wordt. Denk bijvoorbeeld aan een reguliere open trap, een spiltrap, een steektrap, een open trap met onderkwart, een open trap met bovenkwart, enzovoorts. Het maakt dat je altijd een open trap vindt, waarvan het model aansluit bij je woning! Open trappen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Een open trap voor buiten wordt doorgaans van RVS gemaakt.