aanhanger kopen voordelen

Wat zijn de voordelen van een aanhanger kopen?

Overweeg je de aankoop van een aanhangwagen voor achter je auto? Er zijn verschillende redenen die maken dat een aanhangwagen kopen interessant kan zijn! In dit artikel vind je een aantal van de belangrijkste voordelen van een aanhangwagen. Welke van deze voordelen zijn voor jou een reden om te investeren in een aanhanger?

Houd er rekening mee dat je niet iedere aanhangwagen achter een personenauto mag hangen met een regulier autorijbewijs. Kijk om deze reden goed naar de lengte en het gewicht van de aanhangwagen.

Ideale oplossing om motoren of fietsen mee te nemen

Vind je het heerlijk om af en toe een lang stuk te fietsen met het gezin? Vaak biedt een reguliere fietsendrager plek voor twee of maximaal drie fietsen. Een aanhangwagen kun je van meerdere fietsenrekken voorzien, zodat je de fietsen eenvoudig mee kunt nemen. Ook handig, wanneer je bijvoorbeeld fietsen verhuurt en deze op een andere locatie op wilt kunnen halen! Naast fietsen kunnen ook motoren worden meegenomen op de aanhanger.

Vrijheid bij het afvoeren van afval

Wellicht moet er regelmatig (tuin)afval worden afgevoerd. Door zelf een aanhanger te kopen, ben je niet langer afhankelijk van anderen. Het geeft je veel vrijheid! Ook voor het afvoeren van oude meubels of bijvoorbeeld een verhuizing kan een aanhanger van pas komen. Evenals voor het kamperen op een camping. Met een aanhangwagen neem je naast je tent ook een koelkast voor op de camping en bijvoorbeeld een klein zwembadje mee.

Aanhangwagen kopen kan goedkoper zijn

Wanneer je momenteel regelmatig een aanhanger huurt voor het vervoer van goederen, dan kan een aanhangwagen kopen op termijn goedkoper zijn. Zoek online naar een geschikt model aanhanger en bereken hoeveel ritten je hiermee moet maken, om de investering in de aanhanger voordeliger te laten zijn dan het huren van een kar. Houd er hierbij wel rekening mee, dat er kosten betaald moeten worden voor het onderhoud aan de aanhanger. Andersom kun je de aanhangwagen na verloop van tijd weer verkopen, waardoor het model enige restwaarde heeft.

Aanhanger kopen in de omgeving van Groningen en Friesland? Ga eens langs bij Fripaan Aanhangwagens in Marum voor een uitgebreid aanbod occasions en nieuwe aanhangers.