zelfbouwloods

Wat zijn de voor- en nadelen van een zelfbouwloods?

Heb jij behoefte aan extra ruimte? Bijvoorbeeld voor de opslag van handels- of industriegoederen? Dan kan je overwegen om een overdekte opslagplaats, oftewel een loods, te laten bouwen. Het laten bouwen van een loods kost echter zowel materiaal- als montagekosten. Wil jij besparen op montagekosten? Dan is het wellicht een idee om zelf een loods te bouwen. Hieronder vertellen wij je graag meer over de voor- en nadelen van een zelfbouwloods.

De voordelen

Allereerst vertellen wij je graag over de voordelen van het zelf bouwen van een loods. Wellicht heb jij geen idee waar je zou moeten beginnen als je aan de slag gaat met het bouwen van een loods. Logisch, voor de meeste mensen is dit namelijk niet iets wat zij wekelijks doen. Echter, bestaan er tegenwoordig zo geheten zelfbouwloodsen. Deze bouwpakketten zijn zo samengesteld dat een loods eenvoudig en snel te monteren is. Door de uitgebreide handleiding die geleverd wordt bij zo’n bouwpakket, is het mogelijk om zelf een loods te bouwen. Het grootste voordeel hiervan is dat je bespaart op montagekosten. Heb je daarnaast interesse in de bouw? Dan kan het bouwen van een loods een leuke ervaring zijn en je veel voldoening opleveren.

De nadelen

Heb jij twee linker handen? Dan is het wellicht niet verstandig om zelf aan de slag te gaan met een loods bouwpakket. Ondanks dat de handleidingen vaak zeer uitgebreid zijn, is het van belang dat je wel enige ervaring hebt met klussen. Tevens heb je voor het in elkaar zetten van zo’n bouwpakket vaak ook het juiste gereedschap nodig.

Ondanks dat je bespaart op montage kosten, kost het in elkaar zetten van een loods tijd en energie. Afhankelijk van de grote van de loods, zijn er daarnaast vaak meerdere mensen nodig om het bouwpakket in elkaar te zetten. Heb jij geen handige vrienden of kennissen? Dan kun je er wellicht beter voor kiezen om een loods te laten monteren.

Laten monteren of zelf monteren?

Nu jij wat meer inzicht hebt in de voor- en nadelen van een zelfbouwloods, kun je wellicht al een keuze maken. Kies jij ervoor om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een loods? Dan bespaar je op montage kosten, een van de grootste voordelen van zelf bouwen. Wil je liever een loods laten monteren, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Binnen Nederland zijn er een aantal specialisten die de materialen voor een loods kunnen leveren én de loods daadwerkelijk kunnen monteren. Ben jij op zoek naar zo’n specialist? Klik dan hier.