moderne binnendeuren

Wat zijn de kenmerken van moderne binnendeuren?

Deuren en deurklinken zijn er in veel verschillende vormen en maten. Vaak zijn er zoveel keuze mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je perfecte binnendeur moet natuurlijk ook beschikken over de mooiste uitstraling. Om jou te begeleiden bij het kiezen van jouw nieuwe moderne binnendeur hebben wij dit artikel geschreven.

Kenmerken van een moderne binnendeur

De trend van de afgelopen tijd zijn moderne, tijdloze deuren. Deze deuren zijn vaak strak en hebben eenvoudige ontwerpen. De meeste deuren hebben geometrische kenmerken, waarbij de nadruk wordt gelegd op lijnen, vormen en hoeken. De kleuren worden hierbij simpel gehouden, waardoor er meer aandacht is voor de ruimte in de kamer zelf.

Oftewel moderne deuren creëren ruimte, omdat ze de aandacht naar de kamer brengen. In sommige gevallen wordt er zelfs gebruik gemaakt van glas om de illusie van een grote ruimte nog geloofwaardiger te maken. Dit komt omdat je rechtstreeks door de deur heen kan kijken, waardoor twee ruimtes haast één lijken te worden.

De kleuren, die vaak worden gekozen, zijn de tinten van je kamer zelf. Denk hierbij aan een houten deur wanneer je een houten vloer hebt of een witte deur wanneer je muren wit zijn.

Een andere trend wat weer op begint te spelen is de industriële bouw in een huis. Hierin wordt zwart vaak gecombineerd met glas. Zo wordt de aandacht weer gevestigd op de ruimte en de unieke uitstraling. Dit soort deuren scheppen veel luxe in een ruimte en zijn daarom zeker een aanrader.

Het deurbeslag

Naast de vorm en uiterlijk van de deur zelf moet je de deurkruk ook zeker niet vergeten. Dit kan de deur maken of breken. Hier wordt tegenwoordig in veel gevallen een zwarte chique deurkruk opgezet. Dit zorgt ervoor dat het deurbeslag wel opvalt, maar niet alle aandacht trekt. De deurkruk moet perfect passen bij de deur en daarom hangt de keuze van een deurkruk helemaal af van de soort deur dat je kiest. Wanneer je een hele minimalistische deur hebt, zal je niet snel voor zwarte deurbeslag kiezen. Dit komt omdat de deurklink dan de aandacht overneemt. Je wil iets hebben wat bij de stijl en het uiterlijk van je deur past!

Bron: www.designlife.nl