verhuizing

Wat moet je regelen voor een verhuizing?

Een verhuizing is iets waar de meesten al een lange periode naar uitkijken. Het gehele proces neemt veel tijd in beslag en het vinden van een juiste woning is niet eenvoudig. Als je eenmaal een geschikt huis hebt gevonden, dan heb je zeker wat te vieren. Echter, voordat je een feestje kunt geven, is het wel belangrijk dat je alle spullen netjes naar het nieuwe huis overbrengt. In dit artikel geven we tips die je kunnen helpen bij een verhuizing.

Ga op tijd naar de gemeente

Als je gaat verhuizen dan dien je dat aan te geven bij de gemeente. Wacht daar niet te lang mee en kondig het voordat je daadwerkelijk verhuist al aan. Het neemt meestal niet veel tijd in beslag, maar het kan wel zijn dat je enkele dagen moet wachten op een afspraak. Plan daarom ruim van te voren een gesprek in bij de gemeente en voorkom dat je achter de feiten aan loopt.

Geef de verhuizing door aan de providers

Als je gaat verhuizen is het belangrijk dat iedereen die op de hoogte dient te zijn, op de hoogte wordt gebracht. Zo is het onder andere belangrijk dat bedrijven waarbij je een abonnement hebt afgesloten, op de hoogte worden gebracht van de verhuizing. Regel dit voordat je verhuist naar je nieuwe woning en voorkom dat je daardoor in de problemen komt. Het gaat meestal maar om maximaal een paar uur aan werk.

Organiseer de verhuizing goed

Een verhuizing dient op de juiste manier georganiseerd te worden. Zo dien je er onder andere voor te zorgen dat de spullen veilig van je oude naar je nieuwe huis vervoerd worden. Om dit voor elkaar te krijgen is het zeer aan te raden om sterke verhuisdozen te kopen. Neem vervolgens de tijd om deze verhuisdozen goed in te pakken. Indien je breekbare spullen wilt vervoeren, kun je eventueel gebruik maken van bubbeltjesplastic.

Verhuisdozen kun je tegenwoordig eenvoudig via het internet bestellen. Je hoeft hier dus geen hele dag voor uit te strekken. Wel is het belangrijk dat je de tijd neemt om de dozen in te pakken.

Schakel de juiste mankracht in!

Als je een verhuizing soepel wilt laten verlopen, dan is het belangrijk dat je de juiste hulp inschakelt. Vraag een aantal positieve familieleden en/of vrienden en maak van de verhuizing iets leuks. Nadat je alle spullen hebt verhuisd, kun je er eventueel voor kiezen om een feestje te geven.

Schakel een verhuisbedrijf in

Mocht je nauwelijks tijd hebben voor een verhuizing en geen vrienden en/of familieleden kunnen inzetten, dan kun je er eventueel ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf neemt alle zorg uit handen en laat een verhuizing soepel verlopen. Wel zitten er uiteraard kosten aan verbonden. Hoeveel je precies moet betalen voor de verhuizing, verschilt per bedrijf. Daarnaast krijg je bij het ene verhuisbedrijf een betere garantie dan bij de ander. Houd daar rekening mee en voorkom dat je spullen kapot gaan en je geen poot hebt om op te staan.