binnendeuren

Wat maakt Barn binnendeuren zo mooi?

Wil je eens iets vernieuwends in je interieur proberen? Een Barn binnendeur is een goede keuze. Barn binnendeuren vind je terug bij een boerderij, maar ze zijn nu ook een geliefd onderdeel van het hedendaags interieur. Wat maakt Barn binnendeuren zo mooi? Dit artikel geeft je meer informatie.

Wat is een Barn binnendeur precies?

Barn is als het ware het Engelse woord voor schuur. Je vindt deze deuren in boerderijen en bij veel oude, karakteristieke en landelijke woningen. Wist je dat de nieuwe versie Barn binnendeuren ook in een nieuw jasje gestoken kunnen zijn? Ze hebben een strakker uiterlijk en kunnen voorzien zijn van een speciale toplaag, waarbij langere bescherming wordt geboden. Ook zijn er versies die voorzien zijn van een witte toplaag. Gegronde staldeuren zorgen ervoor dat je de binnendeur af kunt lakken in je eigen gewenste kleur. Daarnaast kun je Barn binnendeuren ook nog steeds in de klassieke vorm kopen gemaakt van diverse houtsoorten.

Eiken hout en andere houtsoorten voor Barn binnendeuren

Barn binnendeuren kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten hout en dat maakt ze onder meer zo mooi, hierdoor passen ze in vrijwel ieder interieur. Als je kiest voor een Barn binnendeur kies je bovendien voor een unieke deur met een unieke sfeer. Een goed voorbeeld is een Barn binnendeur van het mooie eikenhout. Eikenhout geeft een nostalgisch uiterlijk en geeft je woning een warme en behaaglijke uitstraling.

Naast Eikenhout kun je ook kiezen voor echt Barn hout, deze is afkomstig van onder meer: Lariks, vuren, grenen en douglashout. Zo nu en dan zijn Barn binnendeuren ook voorzien van een verweerd uiterlijk, waardoor het nostalgische effect nog eens versterkt wordt.

Barn binnendeuren geven je woning karakter

Nog een ander mooi aspect is het gegeven dat Barn binnendeuren je woning volop van karakter en sfeer voorzien. Zo kun je ervoor kiezen de deur op te hangen middels een schuifdeursysteem en als je kiest voor een systeem met zwarte details, creëer je een stoer effect. Dit stoere effect past goed bij een modern, maar ook bij een landelijk interieur. Een draaideur behoort eveneens tot een van de vele mogelijkheden. Geef je woning met Barn binnendeuren een echt landelijk of industrieel tintje. Je kunt je Barn deur eigenlijk met allerlei materialen combineren zoals glas en in combinatie met meerdere natuurlijke materialen creëer je echt je eigen sfeer.

Het type deurbeslag is mede bepalend voor de sfeer die je neer wilt zetten. Denk aan RVS, staal of zwart staal om je deur een uniek element mee te geven. Ook zwart staal met poedercoating is een mooie en moderne toevoeging.

Bron: Deurenweb