Wat kost het plaatsen van een gietvloer

Wat kost het plaatsen van een gietvloer?

De gietvloer is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Deze vloer past perfect in het industriële interieur en heeft veel goede eigenschappen. Gietvloeren zijn namelijk naadloos, gemakkelijk schoon te maken en perfect te combineren met vloerverwarming. Maar wat kost het plaatsen van een gietvloer nu eigenlijk? In dit artikel geven we je een overzicht van de actuele prijzen en vertellen we je welke factoren de prijs bepalen.

Verschillende factoren

De gietvloer prijzen worden bepaald aan de hand van een aantal verschillende factoren. Een gietvloer is natuurlijk een unieke vloer en de prijs verschilt dan ook per situatie. De kosten hangen af van:

  • Totale oppervlakte van de ruimte
  • Voorbereidingswerkzaamheden
  • Het soort gietvloer 
  • De kleur en/of de afwerking van de vloer
  • Persoonlijke wensen als vloerverwarming

Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van het plaatsen van de gietvloer. Vraag daarom altijd een offerte aan bij een professioneel bedrijf. Deze rekent alles precies uit en laat je zien hoeveel een gietvloer daadwerkelijk kost. 

Verschillende soorten gietvloeren

Zoals je misschien wel weet zijn er een aantal verschillende gietvloeren. De polyurethaan gietvloer en kunststof gietvloer wordt het meest toegepast in woonhuizen en kost ongeveer €80-120 per vierkante meter. Daarnaast bestaan er ook epoxy- en cementgebonden-gietvloeren. Deze zijn over het algemeen iets voordeliger, maar hebben ook andere eigenschappen. Kijk bij het bepalen van het soort gietvloer niet alleen naar de prijs. Het gaat natuurlijk om het uiterlijk en de praktische kwaliteiten van de vloer. 

Extra kosten

Een gietvloer laten plaatsen is een grote klus. In veel gevallen moet de ondergrond als eerst in orde worden gemaakt. Als deze beschadigd is, kan de gietvloer namelijk niet optimaal worden gegoten. 

Daarnaast kun je ervoor kiezen om vloerverwarming te laten plaatsen. Dit brengt logischerwijs meer kosten met zich mee. Zorg ervoor dat je van tevoren alle eisen en wensen op papier hebt gezet. De kosten hiervan kun je vervolgens bespreken met een professioneel bedrijf.