elektrische garagedeur

Wat kost een elektrische garagedeur?

Elektrische garagedeuren worden steeds populairder. Het gebruiksgemak is immers fijn, maar mogelijkerwijs speelt ook de vergrijzing een belangrijke rol. Wanneer je op leeftijd bent is het immers niet meer prettig om de garagedeur iedere keer handmatig te moeten openen.

Maar als je je gaat oriënteren op elektrische garagedeuren, dan kom je er al snel achter dat de kosten flink uiteen kunnen lopen. Hoe kan dat nou? In dit artikel vertellen we je over de verschillende aspecten die invloed hebben op de prijs van een elektrische garagedeur.

De bediening

Hoewel iedere elektrische garagedeur elektrisch te bedienen is, zijn er toch verschillen. Eenvoudige motoren kun je bijvoorbeeld alleen met een handzender bedienen. Geavanceerde motoren kun je ook via je telefoon met een app bedienen en zijn van optilbeveiliging voorzien.

Optilbeveiliging zorgt ervoor dat je de elektrische garagedeur niet zomaar met de hand kunt optillen. De motor blokkeert het openingsmechanisme wanneer het de garagedeur gesloten is.

De kosten voor een elektrische garagedeur worden aanzienlijk beïnvloed door de motor die er bijgeleverd wordt. Kijk dus goed naar welke motor aan jouw wensen voldoet zodat je voorkomt dat je niet onnodig teveel betaald.

De sloten

Dit punt borduurt voort op het vorige, maar is belangrijk om te benoemen. Net zoals de motoren kunnen de sloten van de garagedeur verschillen. Kies altijd voor een garagedeur die is uitgerust met sloten die inbraakwerend zijn.

Met inbraakwerende sloten weet je zeker dat de sloten niet eenvoudig zijn open te breken. Dit punt is met name van belang als je waardevolle spullen in je garage hebt staan of als je via de garage je woning kunt binnenkomen.

Het materiaal (hout of aluminium)

Het materiaal waarvan het deurblad van de garagedeur is gemaakt heeft grote invloed op de prijs. Hout is verreweg het duurste materiaal. Met een landelijke uitstraling is een houten garagedeur eerlijk gezegd vaak de mooiste keuze. Een deur van aluminium is natuurlijk ook prima en past beter bij een woning met een moderne uitstraling.

Het deurpatroon

Naast het materiaal waar het deurblad van wordt gemaakt, kun je ervoor kiezen om een profiel in het deurblad van de garagedeur te laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een patroon van vierkantjes of ruiten. Een patroon in het deurblad zorgt vaak voor een hogere prijs.

Wel of geen loopdeur

Een loopdeur is ideaal als je de garage regelmatig in en uit wilt gaan zonder dat je de garagedeur in zijn geheel wilt openen. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je met de fiets op pad wilt gaan of even snel iets uit garage wilt pakken. Dan is een loopdeur ideaal.

Prijsindicaties

Met de punten die we in dit artikel besproken hebben heb je een goed beeld gekregen van welke aspecten invloed hebben op wat een elektrische garagedeur kost. Maar je weet dus nog niet welk bedrag je moet neerleggen om een elektrische garagedeur te kopen.

Wat dat betreft kun je rekening houden met een bedrag van rond de € 1000,-. Dit bedrag is exclusief de montage, waarvoor je zo’n € 500 kunt rekenen. Al met al kun je dus een elektrische garagedeur kopen voor rond de € 1500. De montage moet je namelijk niet zelf doen, tenzij je de vakkennis hebt.

Om te voorkomen dat je onnodig teveel betaald raden wij je aan om aan een garagedeur specialist om advies te vragen. Op die manier koop je straks de elektrische garagedeur die het beste bij jou past.