gevelrenovatie

Wat komt er kijken bij een gevelrenovatie?

Wanneer je je gevel wilt laten renoveren, zijn er veel plekken om dit te laten doen. Maar je wilt natuurlijk wel het beste voor je geld en daarom is hier alles wat je moet weten over het laten renoveren van je gevel en wat hierbij komt kijken.

Hoe werkt een gevelrenovatie?

Er zijn twee soorten gevelrenovaties. Bij de ene gaat het meer om de esthetische waarde van het pand en dus de gevel. Hier zou je in principe het geheel enkel kunnen laten reinigen en daarvan knapt het waarschijnlijk al een heel stuk op. Alleen zo wordt het niet compleet zoals voorheen. Als je het compleet wil laten verbeteren, is het een goed idee om de voegen eruit te laten slijpen en alles opnieuw te laten voegen. Hierdoor zal het er al een heel stuk schoner en nieuwer uit zien. Als de gevel beschadigd is en/of uit meerdere materialen, zoals verschil in soorten steen, bestaat, is het een goed idee om er een laag overheen te laten zetten zodat je huis goed behouden blijft. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Je zult zelf moeten beslissen welke manier je het best bij je woning vindt passen.

Kosten

Aan een gevel laten renoveren zitten nu eenmaal kosten, daar kom je niet onderuit. Maar wat is nu de prijs per gevelrenovatie. Dit hangt natuurlijk weer af van verschillende factoren zoals hoe beschadigd de gevel is en hoe groot de gevel is. Ook welke werkzaamheden er gedaan moeten worden heeft invloed op de prijs.  Voor een gevelrenovatie kun je een prijs van tussen de 250 en 4500 euro verwachten.

Wat kan er nog meer gedaan worden?

Er kunnen verder nog een heleboel andere dingen gedaan worden. Bijvoorbeeld het verwijderen van mos en algen. Deze aanslag zal dan misschien niet meteen schade aanbrengen, maar het ziet er wel heel verwaarloosd uit. Ook schimmels kunnen beter worden verwijderd.