verbouwing van je nieuwe woning

Wat je allemaal moet weten bij de verbouwing van je nieuwe woning

Als je eindelijk je woning in kunt, kan de verhuizing beginnen. Er kunnen eindelijk plannen worden gemaakt voor wanneer de verhuizing plaats vindt en wat je gaat verbouwen in je nieuwe woning. Maar voordat je dat allemaal gaat plannen, moet je eerst weten wat er precies moet gebeuren voor de verbouwing. Wat is dat precies?

De verhuizing

Het geweldige moment waarin je te horen krijgt dat de nieuwe woning van jou is geworden, is een moment van vreugde die niet te omschrijven is. Je kunt eindelijk aan de verhuizing beginnen. Voor de verhuizing zijn er een aantal dingen die geregeld moeten worden. Je moet je natuurlijk later uitschrijven voor de woning die je verlaat, je inboedel inpakken en vervoeren, een verhuisbedrijf in huren, enzovoort.

Met een klein budget kun je natuurlijk ook verhuizen, dan is het handig om zo veel mogelijk zelf te doen, zodat de kosten wat lager zullen zijn. Als je gaat verhuizen naar een woning in Rotterdam of je woont zelf in de buurt van die stad, dan is het handig om een verhuisbedrijf in Rotterdam te kiezen. Een verhuisbedrijf uit de buurt is heel handig, want het is net wat dichterbij waardoor de kosten lager zullen zijn, want de afstand is kleiner.

Als je verhuist naar een appartement die op een wat hogere verdieping te vinden is en waarbij je de spullen de trap niet op krijgt, is het huren van een verhuislift heel handig. Een verhuislift huren kan heel gemakkelijk en zorgt ervoor dat je toch de spullen in je woning krijgt.

Bij een verhuizing komt ook nog kijken dat je moet verbouwen, want een woning is bijna nooit in een staat waarin je meteen leeft. Er moeten aanpassingen worden gedaan. Soms zijn er grotere aanpassingen dan de andere keren.

Plannen

Een hele belangrijke tip is om de verbouwing in je nieuwe woning te plannen. En dan vraag je misschien, “Wat bedoel je met plannen?’ Ik bedoel daarmee dat je een planning gaat maken met welke activiteiten op welke dag plaats vinden. Tenminste wat je verwacht en wat je allemaal wilt gaan verbouwen.

Het is slim als je de verwachte kosten in een begroting plaatst, zodat je weet wat je te wachten staat. Doe dus veel onderzoek. Er moet waarschijnlijk naar een loodgieter worden gebeld, of naar een timmerman.

Als je alles opschrijft krijg je ook geen onverwachte kosten. Je weet precies welk budget je ervoor kunt hebben.

Interieurstijl

Als je een leuke interieur stijl wilt hebben, kun je inspiratie opdoen bij andere verbouwingen. Je kunt op platformen zoals Pinterest kijken of We heart it. Als je meer je eigenstijl wilt creëren is het ook mogelijk dat je op internet je eigen moodboard maakt. Daarbij komen verschillende elementen aanbod en daaruit kun je een leuke eigen stijl samenstellen. Op een plattegrond kun je een leuke indeling schetsen, zo voorkom je al dat geschuif en natuurlijk overbodige aankopen.