NEN2580 meetrapport

Wat is een NEN2580 meetrapport? En wanneer is deze nodig?

Door veel bouwbedrijven wordt het meetcertificaat NEN2580 als vervelend beschouwd. Toch mag een NEN2580 meetrapport niet ontbreken op de bouw. Zonder een NEN2580 meetrapport kunnen er vervelende misverstanden ontstaan. Zowel de gemeente als nieuwe bewoners hebben baat bij een NEN2580 certificaat. Maar wat is een NEN2580 meetrapport? En wanneer is deze nodig? Lees het hieronder!

Wat is een NEN2580 meetrapport?

Om de waarde van bedrijfspanden en particuliere woningen vast te stellen is een NEN2580 meetrapport nodig. Het exacte bruto- en netto vloeroppervlakte wordt bepaald door een meting uit te voeren volgens de normen van de NEN2580. Aan de hand van het oppervlak in het NEN2580 meetrapport wordt een waarde bepaald. Doordat de mening is uitgevoerd volgens de NEN norm worden meningsverschillen en onduidelijkheden voorkomen.

De Nederlandse Norm en de organisatie voor het opstellen van regels voor NEN en ISO hebben de NEN2580 in het leven geroepen om duidelijkheid te kunnen geven over het exacte oppervlak van een pand of woning. Zo kan er geen twijfel meer ontstaan over het oppervlakte.

Wanneer is een NEN2580 meetrapport nodig?

Momenteel is de overheid bezig om een NEN2580 meetrapport te verplichten. De verwachting is dat deze verplichting geldt vanaf 2021. Deze verplichting gaat sowieso gelden bij verkoop of verhuur van woningen en bedrijfspanden. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan over het oppervlak en dus ook de huur- of vraagprijs. Jaren geleden is het energielabel verplicht gesteld om inzicht te geven in de energieprestatie van panden en woningen. Een NEN2580 meetrapport geeft dus inzicht over het exacte oppervlak.

NEN2580 meetrapport aanvragen

Als je een NEN2580 meetrapport wilt aanvragen kan je terecht op NENmetingen.nl. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het opmeten volgens de NEN 2580 normering en beschikken hiervoor over de juiste certificaten. Direct een afspraak maken voor een opname van je pand(en) of woning(en)? Vraag via de website een NEN 2580 meting aan.