tafellamp

Wat heeft een tafellamp allemaal te bieden?

Een woonkamer zit vol details die je in eerste instantie misschien niet opvallen, maar die je erg zou missen als ze er niet zijn. Bij verlichting is dit niet anders. Sterker nog, dat is juist bij verlichting het geval. Overdag vallen veel lichtbronnen je niet of nauwelijks op, maar wanneer je ’s avonds niet in staat zou zijn om deze lichten aan te zetten, heb je een probleem. Een tafellamp is een typische lamp die de hele dag onopvallend staat te wachten op het moment om te mogen shinen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel tafellampen te vinden die wat extra aandacht hebben gekregen in de ontwerpfase. Hierdoor voegen de lampen ook wat toe op het gebied van stijl, zelfs als je ze niet gebruikt. In dit blog lees je wat een tafellamp nog meer te bieden heeft.

Tafellamp als stijlitem

Een tafellamp was vroeger precies wat de naam verklapt: een lamp die op tafel werd neergezet voor wat extra licht. Een tafellamp uit de vorige eeuw bestond uit een korte poot met bovenop een lichtbron, omgeven door een schemerkap. Tegenwoordig is de tafellamp een veel algemener begrip en zijn de opties zeer uitgebreid. Hoewel de traditionele tafellamp met schemerkap nog zeker zijn plekje in het assortiment van iedere lampenwinkel heeft, zijn er steeds meer verschillende lampen toegevoegd aan de categorie tafellamp. De tafellamp is niet langer de functionele lamp op tafel, maar een stijlitem die overal in het huis geplaatst kan worden. Op of in de kast, op een bijzettafeltje of zelfs op de grond. De creativiteit van de gebruiker krijgt alle vrijheid.

Creëer sfeer

Met een moderne tafellamp creëer je extra sfeer in je woning. Zoals we eerder al beschreven is je eigen creativiteit de enige beperking die je hebt. Plaats een compacte lamp in je boekenkast of zet een robuuste lamp op een bijzettafel. Zo is je kamer overdag net iets meer aangekleed en heb je ’s avonds een enorm sfeervolle kamer met verschillende kleine lichtbronnen. Zet ze bij je meest trotse bezittingen om deze nog wat extra uit te lichten. Heb je al een plafondlamp en wandlampen gekozen? Misschien kun je een tafellamp vinden die hier perfect bij past.

Koop een lamp die bij u past

Er zijn veel goede redenen te bedenken om een tafellamp te kopen. Je zit nergens aan vast, want een tafellamp laat zich eenvoudig verplaatsen. Vind een eyecatcher die jouw interieur helemaal afmaakt. Haal meer uit je interieur met een stijlvolle tafellamp.