Wat doet een hovenier in de winter

Wat doet een hovenier in de winter?

De zomer is aangebroken en de vacatures op internet slaan op hol. Het land is op zoek naar ijscomannen, gidsen en strandwachten. De vraag naar kundige hoveniers stijgt ook wanneer er zonnige dagen in het vooruitzicht zijn. Zo vinden kinderen het fijn om een potje voetbal in de tuin te spelen of juist lekker te stuiteren op een trampoline en houden de ouders ervan om eens gezellig bijeen te komen met vrienden en heerlijk te barbecueën. De tuin moet daar wel veilig voor zijn en een verzorgde indruk opwekken. Daar komen de hoveniers natuurlijk bij kijken.

Niks te doen?

Wat nu als de drukke zomermaanden voorbij zijn en het kale najaar is aangebroken? Komen de hoveniers dan zonder werk te staan? Hoveniers zijn opgewassen tegen een beetje kou en verrichten ook ‘s winters allerlei tuinwerkzaamheden. Deze zijn vooral reinigend en onderhoudend van aard. Denk aan het snoeien van struiken en het harken van de herfstbladeren. Daarnaast worden hoveniersbedrijven zoals Verschoor Groenprojecten ingezet voor o.a. reparaties en aanlegwerkzaamheden. De vraag naar schuttingen en goede tuinhuisjes blijft immers het hele jaar doorgaan.

Groen als specialisme

Tuinverzorging en -onderhoud is van belang bij elk type tuin. Om optimaal te kunnen genieten van een kleine achtertuin of juist een grote bedrijfstuin is het nodig dat de klussen worden geklaard. Men kan zich in principe zelf ontfermen over een tuin indien er genoeg kennis en tijd voorhanden is. Maar indien dat niet het geval is, kan altijd hulp worden ingeschakeld van een lokale hovenier. Dergelijke werkzaamheden uitvoeren gebeurt niet zomaar. Er kunnen alleen kwalitatief hoogwaardige diensten geleverd worden indien de hovenier zelf voldoende verstand heeft van zaken en in het bezit is van kwalitatief hoogstaande materialen. Om gekwalificeerd te worden voor het uitvoeren van deze ambacht zijn er genoeg hoveniers scholen die begeleiding geven m.b.t. het worden van een goede groenvoorziener. Hovenier Gouda biedt studenten bijvoorbeeld een bijbaan of stageplek aan in deze branche.