loodslabben vervangen

Wanneer moeten de loodslabben worden vervangen?

Loodslabben spelen een belangrijke rol bij het beschermen van je huis tegen waterinfiltratie. Ze vormen een belangrijke barrière op plaatsen waar verschillende bouwelementen samenkomen, zoals bij een dakkapel, schoorsteen of op een plat dak. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om deze loodslabben te vervangen? In deze blog duiken we in de tekenen en situaties die aangeven dat het tijd is om actie te ondernemen.

Wanneer loodslabben vervangen?

Loodslabben spelen een belangrijke rol bij het tegengaan van lekkage en waterschade aan je woning. Wanneer loodslabben aan vervanging toe zijn, is het belangrijk om dit snel te doen. Maar hoe weet je wanneer loodslabben aan vervanging toe zijn? Hieronder lees je meer over loodslabben vervangen.

Loodslab vervangen dakkapel

en dakkapel voegt niet alleen extra ruimte en licht toe aan je huis, maar brengt ook de noodzaak met zich mee om de loodslabben goed in de gaten te houden. Inspecteer regelmatig de loodslabben rondom de dakkapel op scheurtjes, barsten of veroudering. Als je deze signalen opmerkt, is het verstandig om de loodslabben te laten vervangen om lekkages te voorkomen.

Loodslab vervangen schoorsteen

De schoorsteen is een andere kwetsbare plek waar loodslabben vaak worden toegepast. Door de blootstelling aan weerselementen en temperatuurschommelingen kunnen loodslabben na verloop van tijd slijten. Inspecteer de loodslabben rond de schoorsteen regelmatig op schade en vervang ze indien nodig om te voorkomen dat vocht doordringt en schade aanricht aan je interieur.

Loodslab vervangen plat dak

Op platte daken worden loodslabben gebruikt om waterdichtheid te garanderen op overgangspunten, zoals waar het dak aansluit op opgaande muren of andere bouwelementen. Controleer regelmatig op beschadigingen, roestvorming of loszittende delen. Als je deze problemen opmerkt, is het tijd om de loodslabben te vervangen om te voorkomen dat water doordringt en lekkages veroorzaakt.

Wat kost loodslabben vervangen?

De kosten voor het vervangen van loodslabben kunnen behoorlijk verschillen. De kosten beginnen vanaf €100,- tot €120,- per strekkende meter. In dit geval snijdt de dakdekker de loodslabben af en plaatst hij daarna nieuwe. Dit wordt vooral gedaan bij het vervangen van loodslabben bij de schoorsteen.

Wanneer loodslabben op een plat dak moeten worden vervangen, wordt het binnenblad vervangen. Op deze manier kost het vervangen van lood gemiddeld €200,- tot €220,- per meter.