woningontruiming

Wanneer is een woningontruiming nodig?

Heb je te maken gekregen met een woningontruiming? Dit is waarschijnlijk geen leuke periode voor je geweest. Een woningontruiming kan in gang worden gezet door verschillende redenen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een bewoner uit zijn of haar huis wordt gezet door een conflict met de verhuurder. Maar het kan ook het leegmaken van een woning na overlijden betreffen. Wat de reden ook is, op deze pagina delen wij informatie over woningontruiming en delen wij een aantal tips om je een steuntje in de rug te geven. 

Wat is een woningontruiming

Bij een woningontruiming wordt de inboedel van een huis leeggehaald na verkoop van de woning, uitzetting of een overlijden. Alles wat aanwezig is, wordt verwijderd. De spullen die worden weggehaald, krijgen echter niet direct een nieuwe bestemming. De meubels kunnen weggegooid worden, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Spullen die nog goed bruikbaar zijn, worden gedoneerd aan het goede doel. Dit kan een goed doel naar keuze zijn of een willekeurige instantie. Bovendien is recyclen ook een optie. 

Waarom een woningontruiming?

Er zijn verschillende redenen om een woning te laten ontruimen. In de meeste gevallen komt er haast bij kijken, maar er zijn ook geplande ontruimingen. 

  • Overlijden

Als een familielid komt te overlijden of verhuisd naar een verzorgingstehuis komt de woning leeg te staan. De woning kan leeggehaald worden door familie of een gespecialiseerde instantie.

  • Uitzetting

Bij een conflict tussen huurder en verhuurder is het mogelijk om een persoon uit huis te zetten. De inboedel mag verwijderd worden als de bewoner het niet zelf heeft gedaan. Deze bewoner moet altijd op de hoogte worden gesteld van de uitzetting en ontruiming. 

  • Plotselinge verdwijning

Als een bewoner met de noorderzon vertrekt, mag de inboedel na een onderzoek door de politie ontruimd worden.

Een bedrijf inhuren

Aangezien de meeste woningen snel ontruimd moeten worden, kun je een bedrijf inhuren. Dit bedrijf levert alle ruimtes leeg en schoon op, geheel volgens de eisen van de woningbouwvereniging, verhuurder, makelaar of verpleeghuis. Bovendien worden ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van gaten in de muur en het verwijderen van behang. Woningontruiming Amsterdam staat voor je klaar bij ontruiming in Amsterdam, Almere, Amstelveen, Diemen, Haarlem, Hoofddorp en Zaandam.