groepenkast uitbreiden

Wanneer de groepenkast uitbreiden?

Een woning kan aardig wat elektriciteit gebruiken. Meerdere apparaten worden aan een groepenkast aangesloten om gebruik te kunnen maken van de elektriciteit. Een groepenkast kan echter maar een bepaalde vraag aan. Wanneer het aantal benodigde elektriciteit de capaciteit overschrijdt kan de stroom gaan uitvallen. Er zijn dan te veel apparaten aangesloten op dezelfde groep. Soms is dit probleem op te lossen door apparaten op een andere groep aan te sluiten. Maar het kan ook zo zijn dat alle groepen al op volle capaciteit draaien waardoor je de groepenkast moet uitbreiden.

Is jouw meterkast toe aan uitbreiding of vervanging? Bij RS Electro hebben ze jarenlange ervaring op het gebied van groepenkasten en elektriciteit.

Meterkast vervangen of uitbreiden

Vooral oudere woningen hebben een meterkast die minder capaciteit heeft dan moderne groepenkasten. Bij deze woningen kan het vaker voorkomen dat de stroom uitvalt. Het is vooral bij deze groepenkasten nodig om ze te vervangen of uit te breiden. Oudere woningen beschikken over een groepenkast die genoeg capaciteit heeft om het aantal apparaten van vroeger van stroom te voorzien. Tegenwoordig zijn er veel meer apparaten in een woningen die stroom nodig hebben. Om het probleem op te lossen heb je twee keuzes. Je kunt ten eerste de oude groepenkast verwijderen en een nieuwe groepenkast installeren. De andere optie is om de bestaande groepenkast uit te breiden. Een meterkast uitbreiden is goedkoper dan de hele groepenkast vervangen. Voor velen is dit daarom de beste manier om de capaciteit te verhogen.

Groepenkast voor apparaten met een hoog vermogen

Apparaten als een inductieoven hebben een enorme hoeveelheid energie nodig. Meestal is een groepenkast niet genoeg om een inductieoven voor stroom te voorzien. Er zijn daarvoor twee groepenkasten nodig om een inductieoven van stroom te voorzien. De meeste meterkasten hebben al een aansluiting voor 2 groepenkasten. Is dit niet het geval, dan moet je deze aansluiten aanbrengen aan de groepenkast. Kijk dus eerst naar de groepenkast voordat je een nieuwe inductieoven wil plaatsen.

Het gebruiken van zonnepanelen

Ook bij het gebruik van zonnepanelen is het nodig om de meterkast uit te breiden. De stroom die wordt geproduceerd door de zonnepanelen wordt namelijk aangesloten aan de meterkast. Hiervoor is een speciale groepenkast nodig die dit mogelijk maakt. Op deze manier kan de leverancier ongebruikte energie aan iemand anders geven. Zo is het zelfs mogelijk om geld terug te krijgen van de leverancier wanneer je meer energie produceert dan verbruikt.