Waarvoor dient een hekwerk

Waarvoor dient een hekwerk?

Wil jij graag een goede tuinafscheiding? Je kunt kiezen voor een haag, een schutting of een hekwerk. Wanneer je opzoek bent naar een hekwerk, kun je met veel vragen zitten. Wat is een hekwerk nu eigenlijk? En waar moet je op letten als je een hekwerk koopt? Is een hekwerk wel kindvriendelijk en past het wel bij de rest van je tuin? Lees snel verder en vind nu antwoord op al je vragen.

De functie van een hekwerk

Een hekwerk tuin is een constructie die ervoor zorgt dat je tuin afgeschermd wordt van de tuin van de buren, het trottoir, een weiland of een sloot. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je graag je tuin wil afsluiten. Je wil bijvoorbeeld niet dat de hond van de buren in jouw tuin loopt of je wil niet dat wildvreemde mensen jouw voortuin als stoep gebruiken. Maar het kan natuurlijk ook dat je een hekwerk in de tuin wil vanwege de veiligheid. Je wil bijvoorbeeld niet dat jouw dieren van het erf af kunnen lopen of je kinderen zonder toezicht de tuin verlaten. Een hekwerk kan ook een zakelijke oplossing zijn, als je je bedrijfspand wil afsluiten.

Dubbelstaafmat hekwerk

MT Hekwerken heb je in allerlei soorten en maten. Een dubbelstaafmat hekwerk is een bepaald type hekwerk wat bestaat uit drie stalen staven. Eén staaf is verticaal en twee zijn horizontaal. Een dubbelstaafmat hekwerk heb je in verschillende hoogtes, daarom kan dit type hekwerk bijna overal voor gebruikt worden. Daarnaast heeft het ook nog eens een erg stoere en robuuste uitstraling. Daarnaast is de constructie van dit type hekwerk redelijk eenvoudig, waardoor het plaatsen van dit hekwerk erg makkelijk is.

Spijlen hekwerk

Het is logisch dat jij je eigendommen goed wil beschermen tegen diefstal. Je kunt diefstal voorkomen door het plaatsen van anti-diefstal hekken, dit worden ook wel industriële hekken of spijlen hekwerk genoemd. De hekken komen je vast wel bekend voor. Het gaat om hoge hekken waar de spijlen eindigen in scherpe punten. Je ziet ze ook weleens bij basisscholen. Toch bestaan deze hekwerken ook zonder scherpe punten, er zijn immers diverse varianten op de markt. Door deze hekken te plaatsen kun je met een veilig gevoel naar je werk of zelfs op vakantie gaan. Natuurlijk zijn er ook soorten die kindvriendelijk zijn en daarnaast erg veilig zijn.

Hekwerken en duurzaamheid

Tegenwoordig is het belangrijk dat de producten die je koopt ook duurzaam zijn. Voor een hekwerk geldt dat ook. Je wil dat een hekwerk lang meegaat. De kwaliteit moet goed zijn en het hekwerk moet wel tegen een stootje en alle weersomstandigheden kunnen. Het is daarom belangrijk dat een hekwerk standaard wordt verzinkt. Dit is een methode waarbij het hekwerk langdurig wordt beschermd tegen roest. Daarnaast moet het hekwerk ook een poedercoating krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat de bevestigingsmaterialen en de cilindersloten van roestvrij staal zijn. Er zijn verschillende bedrijven die zich richten op duurzame hekwerken, MT Hekwerken is zo’n bedrijf.