RVS scharnieren

Waarom kiezen voor RVS scharnieren?

Roestvrij staal wordt vanwege zijn voordelen niet alleen gebruikt voor scharnieren, maar ook voor een groot aantal andere industrieën. Hoewel scharnieren van verschillende materialen kunnen zijn gemaakt, zoals messing, aluminium, koper en andere, vertoont roestvrij staal de beste weerstand.

Rvs scharnieren voor buitendeuren zijn vanwege hun duurzaamheid en esthetische uitstraling de beste optie voor uw deuren, wat de kwaliteit verhoogt. Als je zich afvraagt ​​wat de belangrijkste voordelen zijn van rvs scharnieren voor buitendeuren, lees dan verder.

Esthetische aantrekkingskracht

Waar bijvoorbeeld een messing scharnier dat is gelakt na verloop van tijd kan vervagen of van kleur kan veranderen, behoudt roestvrijstalen scharnier zijn uiterlijk. Als het oppervlak op de juiste manier is behandeld, hebben rvs scharnieren een voortreffelijke vorm en een nobele uitstraling, terwijl zorgvuldig geslepen oppervlakken en randen aanzienlijk bijdragen aan de perfectie van het product.

De bovennatuurlijke glans van roestvrij staal is meer dan duidelijk voor het menselijk oog, aangezien het een van de meest gebruikte materialen is in huiselijke en sociale omgevingen. Zilverperfectie lijkt constant in de mode te zijn en het is gemakkelijk om het aan te vullen met andere accessoires op de deuren, zoals roestvrijstalen rozetten, haken, sloten, huisnummers of de decoratieve elementen van een modern thuisportaal.

Minimaal onderhoud

Terwijl andere materialen speciaal onderhoud en zorg vereisen bij het kiezen van reinigingsmiddelen, behouden rvs scharnieren voor buitendeuren een uitzonderlijke visuele aantrekkingskracht en zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

Het gebruik van zeep, water of een mild schoonmaakmiddel wordt aanbevolen bij het reinigen van roestvrijstalen scharnieren. Je kunt ook andere reinigingsmiddelen gebruiken, maar deze mogen geen agressieve en schurende ingrediënten bevatten. Het gebruik van chloorreinigers, zoals bleekmiddel, schoonmaakpoeders en diverse ovenreinigers wordt afgeraden.

De rvs scharnieren reinig je het beste met de zachte kant van een schoonmaaksponsje of doekje, maar zeker niet met staalwol of metalen schuursponsjes. Ongeacht het feit dat roestvrijstalen scharnieren minimaal onderhoud vergen, is het toch aan te raden om ze minimaal één keer per maand schoon te maken.

Hygiënisch oppervlak

Een van de redenen waarom rvs scharnieren hygiënisch zijn, is omdat het materiaal over het algemeen geen poriën heeft. Bacteriën met vuil overleven zelden, terwijl scharnieren gemakkelijk kunnen worden gedesinfecteerd. Vanwege dit voordeel worden roestvrijstalen scharnieren meestal gebruikt op deuren in sanitaire en hygiënische omstandigheden. Zelfs chirurgische instrumenten en medische apparatuur worden er meestal van gemaakt, omdat ze kunnen worden gesteriliseerd en duurzaam zijn. Goed spiegel gepolijste roestvrijstalen deurklinken zijn zelfs nog hygiënischer en kunnen met succes volharden in moeilijke omgevingen.

Bron: Weijntjes.nl