lichtgewicht werkschoenen

Waarom kiezen voor lichtgewicht werkschoenen?

Kwalitatief goede, stevige werkschoenen zijn onmisbaar. Ze bieden je voeten bescherming tijdens de uitvoering van werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van stevige werkschoenen bij je werk als timmerman. Je moet er niet aan denken, dat er een zware balk op je tenen valt. Ook bij je werk als beveiliger of bijvoorbeeld zorgmedewerker zijn werkschoenen cruciaal. Heb je aan het eind van een werkdag regelmatig last van zware, vermoeide benen? Overweeg in dat geval eens lichtgewicht werkschoenen. Ze bieden je diverse voordelen. In dit artikel lees je er meer over.

Beroepen waarbij lichtgewicht werkschoenen interessant zijn

Lichtgewicht werkschoenen worden voornamelijk aangeraden voor personen die een lange tijd achtereen moeten staan, of die gedurende de werkdag veel moeten lopen. Denk bijvoorbeeld aan beroepen als dat van een beveiliger, een zorgmedewerker, iemand in de bediening van een horecagelegenheid, enzovoorts. In dergelijke situaties is een veiligheidszool minder noodzakelijk. Een schoen die soepel loopt en licht van gewicht is biedt meer voordelen.

Voordelen van een lichtgewicht werkschoen

Doordat een lichtgewicht werkschoen weinig weegt, profiteer je van een groter comfort tijdens de werkdag. Lopen of een lange tijd stil blijven staan kost je minder energie. Het maakt dat je aan het eind van de dag minder vermoeid zal zijn en niet langer te maken hebt met zware benen. Zware benen vormen voor veel mensen in de beveiliging, bediening of bijvoorbeeld zorg een grote ergernis. Mede vanwege het feit, dat het vermoeide gevoel vaak voor een zeurende pijn zorgt.

Andere aspecten om rekening mee te houden

Het feit dat een schoen licht van gewicht is biedt voordelen. Er zijn echter meer factoren om rekening mee te houden, wanneer je regelmatig last hebt van zware benen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de demping van een schoen. Des te beter de demping van de schoen, des te minder groot zijn de klappen die je lichaam opvangt. Ook zijn er schoenen met een speciale energieteruggave, wat het comfort eveneens vergroot.

Tip: let op het materiaal waarvan de veiligheidsneus van een werkschoen gemaakt is. Kies bij voorkeur voor fiber glas of composiet. Deze materialen zijn veel lichter dan bijvoorbeeld staal. Voor persoonlijk advies kan je terecht bij Arbo Safety Shoes. Al jaren zijn hun de specialist op het gebied van werkschoenen!