koudschuim matrassen

Waarom kiezen voor koudschuim matrassen?

Je bent toe aan een nieuw matras of je gaat voor het eerst zelf een matras aanschaffen. Er is veel keuze in verschillende matrassen maar welke kan je nu het beste kiezen? Het is altijd fijn om er meerdere uit te proberen op jouw persoonlijke voorkeur. Er bestaan polyetherschuim matrassen, pocketvering matrassen, traagschuim matrassen of koudschuim matrassen, in dit artikel gaan we in op de vele voordelen van een koudschuim matras en waarom je voor dit matras zou moeten kiezen.

Wat is een koudschuim matras eigenlijk?

Een koudschuim matras is een matras gemaakt van polyurethaanschuim. Dit is een modern veerkrachtig schuim, wat bestaat uit 2 verschillende soorten schuim. Door de open celstructuur van koudschuim ventileert een matras erg goed, het matras neemt ook geen vocht op en blijft hierdoor goed koud en fris. Door deze eigenschappen droogt een koudschuim matras ook altijd erg snel.

Voordelen van een koudschuim matras

Door de net al benoemde eigenschappen van het ventileren en goede drogende eigenschappen is een koudschuim matras een matras wat echt geschikt is voor mensen die het snel warm in bed hebben of veel zweten. Koudschuim is vaak een comfortabel matras wat erg prettig ligt. In de meeste ziekenhuizen worden dan ook koudschuim matrassen gebruikt. Het schuim van koudschuim geeft veel tegendruk waardoor er niet veel kuilen in je matras zullen ontstaan, en het matras zo voor lange tijd goed blijft liggen. Door de goede ondersteunde kwaliteiten van koudschuim, is een matras ook geschikt voor ieder gewicht. Een koudschuim matras is ook erg duurzaam door zijn lange levensduur, een gemiddeld koudschuim matras gaat wel tot 10 jaar mee, sommige zelfs nog langer. Door de goede eigenschappen van een koudschuim matras, slaap je kwalitatief beter en goed slapen is goed voor je gezondheid.

Koudschuim matras of koudschuim topper

Er bestaan complete matrassen van koudschuim, maar er zijn ook toppers die uit koudschuim bestaan. Ook hier zitten vele voordelen aan, zo is het erg prettig als je al een wat ouder matras hebt en nog niet voldoende budget hebt voor een nieuwe om je matras wat nieuw leven in te blazen door er een topper op te leggen van koudschuim. Als je een tweepersoonsbed hebt met 2 losse matrassen en je hebt last van een richel tussen je matrassen, bestaan er ook speciale koudschuim toppers die er voor zorgen dat je geen last meer hebt van die richel tussen je matrassen.