verlichting werkplaats

Waarom is goede verlichting van je werkplaats belangrijk?

In een werkplaats vinden veel verschillende werkzaamheden plaats. Voor deze werkzaamheden is het van belang dat je juist en voldoende licht hebt. Welke verlichting noodzakelijk is kun je door een lichtplan in kaart laten brengen. Vervolgens kun je op basis van het lichtplan keuzes maken welke verlichting in je werkplaats het meest geschikt is. Benieuwd welke werkplaatsverlichting in de werkplaats van jouw bedrijf nodig is? Lees hier verder.

Stap 1 Lichtplan voor werkplaats

Een lichtplan is nodig om inzichtelijk te maken welke verlichting waar nodig is. Er zijn heel veel verschillende soorten verlichting. Je hebt keuze uit diverse armaturen en diverse kleursoorten. In het lichtplan wordt bepaald welke armatuur en kleursoort noodzakelijk is om het werk zo goed mogelijk uit te voeren. In het lichtplan wordt ook rekening gehouden met de inrichting en vorm van de ruimte en waar in de ruimte de werkzaamheden plaatsvinden. Dit bepaalt namelijk waar een armatuur geplaatst moet worden.

Stap 2 Keuze maken op basis van het voorstel

Op basis van het lichtplan maak je een keuze welke verlichting het beste past in je werkplaats. Tegenwoordig is alle nieuwe verlichting LED. LED verlichting gaat veel langer mee en is daarmee beter voor het milieu en voor de portemonnee. Je kan dit makkelijk aanschaffen via een webshop voor LEDverlichting

Stap 3 Werkplaats verlichting installeren

Het vernieuwen van de verlichting kan een hele operatie zijn. Zeker in grote werkplaatsen. Om de dagelijkse werkzaamheden zo min mogelijk te verstoren kun je ervoor kiezen deze in de avonduren om te laten zetten. Nieuwe LED verlichting kan voor veel mensen even wennen zijn. Zeker wanneer de vorige verlichting geen LED was kan de kleur verschillend zijn. Met LED verlichting kun je daglicht beter nabootsen, waardoor het licht witter is. Op lange termijn heeft dat een beter effect op je ogen.

Heb je een eigen werkplaats, zorg er dan voor dat de verlichting in orde is. Dit levert uiteindelijk het beste resultaat op.