vloercoating aanbrengen

Waarom een vloercoating aanbrengen over een bestaande vloer?

Kan jouw vloer wel een opknapbeurt gebruiken? Of is deze beschadigd geraakt? Of deze vloer nu in een kantoorpand, woning of magazijn ligt: een vloercoating is altijd een goed idee. Deze coating kun je namelijk eenvoudig over een bestaande vloer aanbrengen. Op deze manier wordt de vloer sterker dan ooit en kun je ook nog eens een hele nieuwe uitstraling creëren. Maar waarom zou je kiezen voor een vloercoating? Wat zijn de voordelen?

Wat is vloercoating precies?

Nu vraag je je misschien af: wat is een vloercoating precies? Je hebt vast wel eens gehoord van de gietvloer. Dit is een van de populairste vloeren van dit moment. Een vloercoating is een beetje hetzelfde als een gietvloer, alleen bestaat de coating uit één laag. Dit laagje maakt je vloer slijtvast en bestand tegen vuil, stof en vocht. Bovendien heeft het dezelfde uitstraling als een gietvloer. De vloercoating is oorspronkelijk ontwikkeld voor in de industrie, maar kan tegenwoordig ook gewoon in de woonkamer of slaapkamer worden aangebracht. 

Verschillende soorten coating

Er zijn meerdere soorten coatings die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Zo is de antislip coating bijvoorbeeld niet geschikt voor in woonhuizen. 

  • Antislip coating

Een antislip coating bevat kleine zandkorreltjes die voor meer grip zorgen. Deze coating is erg geschikt voor een industriële omgeving, zoals een magazijn of werkplaats. Antislip is niet geschikt voor een woonruimte, aangezien het erg moeilijk schoon te maken is.

  • Matte vloercoating

Een epoxy vloercoating zorgt voor een glanzende look, maar het is ook mogelijk om voor een matte afwerking te kiezen. Houd er echter rekening mee dat een glanzende vloercoating na verloop van tijd ook steeds matter gaat worden. 

  • Transparant

Ziet jouw huidige vloer er nog goed uit? Een transparante vloercoating maakt de ondervloer sterk en naadloos. Geef bijvoorbeeld een betonvloer een coating, zodat je deze kunt gebruiken als woonvloer. 

Doe-het-zelf pakket

Ben je overtuigd en wil je graag een vloercoating laten aanbrengen in je woning, magazijn of andere ruimte? Wist je dat het mogelijk is om de coating zelf aan te brengen? Er bestaan namelijk handige doe-het-zelf pakketten. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en uitvoeringen, zodat er altijd wel een geschikt exemplaar voor je bij zit. De vloercoating benodigdheden zijn toegevoegd in dit pakket, dus je kunt direct aan de slag. Bij de Epoxywinkel bestel je eenvoudig en snel een handig doe-het-zelf pakket. Uiteraard bevat deze duidelijke instructies.