winterschilder

Waarom de winterschilder een voordelige optie is

Voor raam- en deurkozijnen is onderhoud aan het schilderwerk altijd belangrijk om de kwaliteit te behouden. Om uw huis er verder goed onderhouden en strak uit te laten zien is het zo nu en dan tijd om het plafond opnieuw te witten of bijvoorbeeld een trap bij te werken. Schilderen is echt vakwerk. Het is een grote klus die u zelf niet vaak hoeft te doen. Daarom weet u waarschijnlijk niet zo goed hoe u het goed aan kunt pakken. Een schilder is er dagelijks mee bezig en kan diverse schilderklussen feilloos voor u uitvoeren. Vindt u het inhuren van een schilder wel erg duur, dan is de winterschilder een geschikte optie.

Voordelig wintertarief

In de winterperiode heeft de schilder minder mogelijkheden om buiten schilderwerk te doen. Hij wordt dan ook minder ingeschakeld door zijn klanten. Maar in plaats van buiten kan er in de winter juist veel binnen bijgewerkt worden. Voor de schilder zijn dit welkome klussen in de wat mindere periode voor hem. Daarom biedt hij ze meestal met korting aan. Dat is een mooie win-win situatie. De schilder heeft zo ook in de winter genoeg werk en u profiteert van een voordelig tarief.

Besparen of gemak

Om nog meer te besparen kunt u zelf het een en ander voorbereiden voordat de schilder komt. Sowieso zet u alvast de meubels aan de kant en dek deze af. Daarnaast kunt u de vloer ook alvast afdekken. Verder kunt u oude verf afkrabben, schuren, ontvetten en schoonmaken. Dan hoeft de schilder bij wijze van spreken alleen nog met zijn kwast langs te komen. Is de prijs van de schilderklus niet zo van belang voor u en gaat u voor gemak, dan kunt u deze werkzaamheden allemaal door de schilder laten doen. Veel schilders zijn ook opgeleid in behangen en ruiten inzetten. Mocht er dus nog een raam aan vervanging toe zijn, dan kan dat ook meteen geregeld worden.

Om het helemaal makkelijk te maken voor uzelf kunt u overwegen een vast onderhoudscontract voor het schilderwerk te nemen. Hierbij krijgt al uw schilderwerk één keer in de vijf jaar een onderhoudsbeurt en kunt u tussentijds controles en kleine reparaties uit laten voeren.

Luchten na de schilderbeurt

Heeft u binnen laten schilderen, dan is het wel belangrijk om goed te luchten. Ook al wordt er binnen gewerkt met een verf op waterbasis die vrijwel geurloos is, het is toch beter de ramen en deuren een tijdje open te laten staan voor frisse lucht. Denk er dan ook aan om de verwarming even uit te zetten om geen energie te verspillen. Maak er een warme truien-dag van of als u kinderen heeft, laat ze dan bij hun vriendjes/vriendinnetjes spelen.