woonkamer verbouwen

Waar moet je opletten bij je woonkamer verbouwen?

Is het eindelijk tijd voor die complete make-over van je woonkamer? Het strippen van je woonkamer en beginnen vanaf nul is leuk om te doen maar er komt ook aardig wat bij kijken. Voordat je kunt beginnen moet je namelijk over een aantal dingen nadenken zoals de financiering en welke elementen de prioriteit hebben. In dit artikel gaan we dieper in op een aantal belangrijke punten cruciaal zijn tijdens de verbouwing.

Vloer

Je vloer is een van de belangrijkste elementen van de woonkamer. Er zijn natuurlijk verschillende opties ga je voor vloerbedekking, leg je laminaat neer of kies je misschien wel voor tegels. Het is belangrijk dat wanneer je in een appartement woont, je rekening houdt met de ondervloer. Dit in verband met geluiddemping. En wanneer je toch aan het verbouwen bent, denk dan eens aan vloerverwarming. Hierbij moet wel gerekend worden op een vergroting van het budget. Wanneer je toch voor de dure vloerverwarming wilt gaan, ga dan eens leningen vergelijken. Geld lenen kan namelijk erg handig zijn in dit geval maar je moet er wel voor zorgen dat je dit zo voordelig mogelijk doet.

Meubilair

De vloer vormt de basis van je woonkamer. Wanneer de basis is gelegd kan er worden nagedacht over het meubilair. Hierbij kan je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Op basis van de grootte van je woonkamer moet er een passende bank worden uitgezocht en op basis hiervan zal de inrichting van je woonkamer geschieden.

Schilderen

Het schilderen van je woonkamer wordt als laatste punt genoemd maar moet eigenlijk als eerst geschieden. Wanneer je namelijk van plan bent je woonkamer te schilderen dan is het van belang dat er geen meubilair aanwezig is en het liefst ook nog geen nieuwe vloer. Dit zodat je tijdens het schilderen niet te veel hoeft t letten op verfspetters.