sierbestrating

Waar kun je sierbestrating voor gebruiken?

Een tuin is hartstikke leuk, zeker nu het zo’n mooi weer gaat worden in de zomer. Maar zoals we allemaal wel weten kost een tuin ook ongelooflijk veel moeite en geld. Juist deze twee dingen hebben we er nu eigenlijk niet echt voor over. We willen gewoon lekker in de tuin zitten en niet lopen stressen over het één óf het ander.

Maar goed hoe zorg je er dan voor dat je dat doel behaalt? Een goede oplossing, naar onze mening is het aanleggen van een minimalistische tuin. Wat we bedoelen we daarmee? Hier leggen we het even kort uit.

Vrolijk doch praktisch

Onder een minimalistische tuin verstaan we een tuin met weinig poespas en die gericht is op praktisch nut en laag onderhoud. In een minimalistische tuin zul je dus geen vijvers, fonteinen en bomen zien. Wat je daarentegen wel ziet is een strakke grasmat, een paar mooie bloempotten of plantenbakken en mooie sierbestrating.

Ten eerste, de grasmat. De grasmat kun je het beste in mooie rechte vakken leggen. Op deze manier maak je jezelf het maaien ook makkelijker. Houd je ook niet van grasmaaien dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld kunstgras. Met kunstgras reduceer je je onderhoud drastisch, maar het geeft niet de echte gras look.

Bloemen en planten zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van een tuin en mogen dan ook niet ontbreken, zelfs niet in een minimalistische tuin. Alleen door deze overzichtelijk te plaatsen in mooie bakken zorg je dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent met het onderhouden van de bloemen en planten.

Ten slotte dan de sierbestrating. Deze is belangrijk omdat je hier waarschijnlijk ook het zitgedeelte gaat plaatsen en je  er dus veel op begeeft. Je kan sierbestrating heel saai houden en gewoon witte tegels aanleggen. Maar veel leuker is om eens te kijken bij bijvoorbeeld Bakker Buitenleven en een kijkje te nemen tussen de vele toffe tegels en ander bestratingen die zij aanbieden. Bestrating hoeft niet saai te zijn!