keukens

Waar je op moet letten bij het oriënteren op keukens

Je gaat jezelf oriënteren op keukens en je bent benieuwd welke vormen, maten, kleuren en materialen er allemaal zijn. TIjdens je zoektocht kom je niet alleen tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is, maar dat je ook op veel dingen moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de materialen waarvan een keuken is gemaakt, maar ook het formaat en de stijl spelen belangrijke rollen. Terwijl je niet alleen een exemplaar uitzoekt dat op jouw smaak en het interieur van het huis is afgestemd, maar dat ook nog eens enorm praktisch in gebruik is. In onze blog geven wij een aantal handige tips en trucs waarmee het uitzoeken van een nieuwe keuken een fluitje van een cent wordt.

Verschillende aanrechtbladen in keukens

Er zijn enorm veel verschillende soorten aanrechtbladen en het is ook nog eens één van de belangrijkste onderdelen in een keuken. Je hebt immers voldoende ruimte nodig om te kunnen kokkerellen en in het aanrechtblad vind je ook doorgaans de spoelbak met een kraan. Keukens heb je in verschillende maten en kleuren, maar vooral het materiaal is iets om op te letten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een goed en duurzaam aanrechtblad van composiet terwijl je juist op de kosten kunt besparen als je kiest voor een aanrechtblad van kunststof of van fineer. Het blad van composiet is veel sterker en ook nog eens mooier, maar ook een stukje duurder.

Een duurzame vloer

Als we aan keukens denken dan denken we vaak aan het blok, de kastjes en de apparatuur die je nodig hebt. Zoals een vaatwasser en een koelkast. Maar de vloer is minstens zo belangrijk. Een goede en duurzame vloer zorgt ervoor dat de vloer jarenlang meegaat en ook nog eens het uiterlijk van de keuken verrijkt. Omdat je in keukens vaak te maken hebt met vocht en etenswaren, is het verstandig om voor een vloer te kiezen die niet alleen lang meegaat en vochtbestendig is, maar dat deze ook makkelijk schoon te maken is. Het is dus verstandig om te kiezen voor tegels of een vloer van PVC. Een goed en goedkoper alternatief zou vinyl kunnen zijn, maar dit materiaal is een stuk minder stevig. De levensduur zal dan ook korter zijn wanneer de vloer intensief wordt gebruikt.

De keuze uit spatwanden voor in keukens

De spatwand is ook een belangrijk onderdeel van nieuwe keukens en een goede en duurzame spatwand is essentieel om optimaal gebruik te kunnen maken. De keuze uit spatwanden is enorm en je krijgt eveneens te maken met keuzes uit stijlen, kleuren en materialen. Doorgaans wordt het vaakst voor een spatwand van tegels of glas gekozen. Vooral glas is populair, omdat het een luxueuze uitstraling heeft en vaak uit één deel bestaat. Dat voorkomt bijvoorbeeld naden en voegen in een keuken. Glas kan een keuken ook ruimtelijker laten lijken en is dus een zeer goede keuze als je een iets kleinere hebt.