boxspring zonder matras

Drie voordelen van een boxspring zonder matras

Comfortabel slapen op een kwalitatief hoogstaand bed is de laatste decennia voor veel mensen steeds belangrijker geworden. Met name de boxspring is, vanwege zijn heerlijke ligcomfort, steeds populairder geworden als bedtype. Een van de meest geliefde varianten van de boxspring is de comfortabele elektrische boxspring. Ook is het mogelijk om een boxspring zonder matras te kopen.

Wat is dit precies voor soort bed? En welke voordelen heeft een elektrische boxspring allemaal te bieden voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw bed? In dit artikel vertellen wij jou er meer over.

Wat is een boxspring voor soort bed?

Boxsprings zijn bedden die een comfortabel pocketveer matras hebben. Maar dat is niet wat een boxspring onderscheidt van een ledikant of gewoon bed. Wat boxsprings uniek maakt, is dat dit beddentype bestaat uit meerdere lagen, namelijk een boxspring, matras, een topper en een hoofd- en voetbord. Om deze reden wordt er ook wel van een boxspring-combinatie gesproken.

Boxspring zijn hoger dan gemiddelde bedden en hebben tal van voordelen te bieden. De drie grootste voordelen van elektrische boxsprings lichten we hieronder uitvoerig toe. Doe er je voordeel mee en kies ook voor superieur lekker slapen op een elektrische boxspring!

Boxspring zonder matras

Wist je ook dat het tegenwoordig ook op veel plekken mogelijk is om een boxspring zonder matras te verkrijgen? In dit geval kunt u uw eigen matras behouden en een boxspring kopen zonder het matras. Mocht u in dit geval nog geen elektrische variant hebben dan kunt u uw huidige bed op deze manier upgraden naar een elektrische versie. Erg fijn wanneer uw matras nog in goede staat is

Optimale ondersteuning van je lichaam

Het belangrijkste voordeel dat een elektrisch verstelbare boxspring te bieden heeft, is een optimale ondersteuning van je hele lichaam. Het matras alleen al is comfortabel, maar doordat je boxspring ook elektrisch verstelbaar is kun je deze nog beter afstemmen op je behoeften.

Wil je bijvoorbeeld even lekker tv kijken in bed, dan kun je het matras omhoog zetten, zodat je optimaal ligt en geen rugpijn of nekpijn krijgt. Ook als je rugklachten hebt, is een elektrische boxspring de perfecte oplossing om de klachten tegen te gaan en lekker te kunnen slapen.

Gemakkelijk te bedienen

Ideaal aan moderne elektrische boxsprings is verder het gebruiksgemak. De bedden zijn met een afstandsbediening snel en eenvoudig in elke gewenste stand te zetten. Zo bepaal je zelf je eigen ligcomfort. Door te kiezen voor een topmatras dat precies is afgestemd op jouw lichaamsvormen, kun je het slaapcomfort nog groter maken dan deze al is.

Een voordeel van de meeste afstandsbedieningen is dat deze volledig draadloos werkt. Wil je in de ochtend even lekker rechtop zitten om bij te komen van de nacht, dan hoef je maar één keer op de knop te drukken om dit te regelen.

Lange levensduur

Tot slot is een groot voordeel van een elektrische bedienbare boxsprings de lange levensduur. Ga je normaal met het bed om, dan kun je rekenen op een boxspring met een levensduur van zo’n 25 jaar. Een elektrische boxspring is dan ook een duurzame investering voor lang termijn. Is jouw huidige matras nog in goede staat? Denk dan ook na over een boxspring zonder matras.