Voorbereidingen stucwerk

Voorbereidingen treffen voor stucwerk

Wilt u geld besparen met het laten stucen van uw wanden of plafond? Dan kunt u zelf al wat voorbereidingen treffen wat de stucadoor weer tijd scheelt.

 Welke voorbereidingen kunt u treffen?

U kunt de stucadoor altijd helpen door wat voorbereidingen te treffen, er zullen ook zeker bedrijven zijn die dit ook van u vragen. Maar ook zou u er uit u zelf voor kunnen kiezen om voorbereidingen te treffen dit zal namelijk kosten schelen. Dit komt omdat een stucadoor dan gelijk met zijn/ haar werk aan de slag kan en niet eerst tijd moet besteden aan bijvoorbeeld deuren verwijderen. Hieronder ziet u de soorten voorbereidingen die u kunt treffen.

Radiatoren verwijderen

Als er radiatoren voor de wand die gestuct gaat worden moet deze eraf u zou dit zelf kunnen doen als u daar handig mee bent of u laat een loodgieter hiervoor komen. Dit is ook een klusje wat niet alle stucadoors zouden kunnen dus daarom wel vaak van tevoren weggehaald moet worden. Als u het niet nodig vindt om achter de radiatoren te stucen dan kunt u deze wel laten handen en zal die afgeplakt worden.

Trapleuningen verwijderen

Als de muur die u gestuct wilt hebben trapleuningen bevat zullen ook deze er afgehaald moeten worden dit is een klusje die u zelf wel zou kunnen doen. De bouten en beugels zouden wel mogen blijven zitten. Als u de trapleuning weghaalt zal het resultaat mooier en netter worden en is het makkelijker werken voor de stucadoor.

Stopcontacten verwijderen

De afdekplaatjes van de stopcontacten kunnen het beste er ook afgehaald worden. Dit zal voor het beste resultaat zorgen maar ook is het binnen mogelijk om de stopcontacten gewoon af te plakken, dit is iets wat dan ook door de stucadoor gedaan kan worden omdat dat niet veel werk is en iets wat een stucadoor meestal wel zal doen dingen afplakken.

Deuren verwijderen

Wat ook handig kan zijn voor de stucadoor is het verwijderen van zo veel mogelijk deuren. Dit zorgt ervoor dat de stucadoor makkelijk zijn werk kan doen en niks hem in de weg zal zitten.

Afplakken

 Afplakken is iets wat de stucadoor zelf vaak zal doen en hij ook niet erg lang mee bezig zal zijn dus ook niet hoge kosten zal opleveren. Wel zou u de stucadoor al een stukje op weg kunnen helpen om dit deels of zo veel mogelijk van tevoren doen. Dit zal de stucadoor dan toch weer wat tijd kosten en kunt u zelf er ook voor zorgen dat alles wordt afgeplakt wat u wilt.

Nazorg

Behalve voorbereidingen kunt u ook na het stucen ervoor zorgen dat het stucwerk zo mooi mogelijk gaat zijn. U zou voor de juiste ventilatie en temperatuur kunnen zorgen waardoor het stucwerk het best kan drogen zo is een te kouden lucht niet goed voor het drogen maar ook een te warmen lucht zal het stucwerk niet goed doen. De beste temperatuur voor het drogen van stucwerk is tot maximaal 18 graden. Zodra u denkt dat het stucwerk voldoende is opgedroogd is het verstandig om het per dag ongeveer 1 a 2 graden warmer te maken en niet in één keer te warm.