Voor- en nadelen van Nanofix

Voor- en nadelen van Nanofix

Er zijn diverse mogelijkheden om het calciumgehalte in je huis te verminderen. Zo kan je een waterontharder installeren met een speciaal calcium filter. De beste oplossing hiervoor is de Nanofix van Soft Water Systems.

Wat is Nanofix?

Nanofix is een techniek om de schadelijke kalk om te zetten in niet-schadelijke kalk. De hoeveelheid kalk in het water blijft wel gelijk, maar het is veel minder schadelijk.

Als water namelijk te veel kalk bevat, kan dit aanslaan op je kranen en tegels. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen in de badkamer en het water kan wat troebeler worden. 

Voordelen Nanofix

Nanofix heeft verschillende voordelen ten opzichte van een normaal filter. Het lijkt veel op een waterontharder, maar het is toch net even anders. Een Nanofix is veel duurzamer voor het milieu omdat het geen gebruik maakt van elektriciteit, spoelwater of chemicaliën. De Nanofix is bovendien storingsvrij. Hierdoor hoef je niet ieder jaar een monteur te laten komen om een aantal dingen te vervangen. Het kan rustig vijf jaar duren voordat er iets vervangen moet worden.

Met een Nanofix ben je ook zo van je kalkaanslag af. Je kan dit natuurlijk ook behandelen met anti-kalkmiddel, maar dit tast weer je sanitair aan. Probeer dit dus te vermijden als je jouw sanitair nog mooi wilt houden.

Het meeste water uit de douche bevat bicarbonaten. Hierdoor krijgen veel mensen na het douchen een jeukend gevoel. Met Nanofix worden deze omgezet naar calciumcarbonaten. Zo is het jeukende gevoel weg en voelt je huid veel zachter aan. 

Nadelen van een Nanofix

Net als ieder ander product heeft een Nanofix nadelen. Een aantal nadelen zijn:

  • Sommige Nanofix producten kunnen erg prijzig zijn (tot wel €700,-);
  • Je moet eens in de zoveel tijd het regeneratiezout bijvullen, zodat de ontharder goed blijft werken;
  • Het kan een flinke ruimte in beslag nemen, je moet daarom soms ook je pijpleiding laten aanpassen hiervoor;
  • Een rioolaansluiting is noodzakelijk om het te laten functioneren;
  • Het kan een irritant geluid maken. Je raakt hier wel aan gewend. Dit is vooral aan het begin;

Je moet ook een sedimentfilter aanschaffen en onderhouden. Dit kan best een gedoe  als je net een waterontharder hebt.