Verschillende soorten deurkrukken

Verschillende soorten deurkrukken

Je zou niet snel zeggen dat een deurkruk belangrijk is, maar het kan daadwerkelijk veel verschil maken in een nieuw huis én een oud huis. Via de deurkruk kun je de eerste stap zetten voor welke stijl je in je huis wil hebben. Ga je voor een klassieke stijl? Heb je een voorkeur voor de moderne vibe? Of wat dacht je van een retro stijl? Lees onderstaande informatie om goed voorbereid te zijn op de aanschaf van een deurkruk naar jouw smaak.

Drie categorieën

De meeste deurklinken worden ingedeeld in drie verschillende soorten categorieën:
– Deurklinken op rozet: een rond/vierkant stuk gemaakt van metaal of kunststof. In het midden van het rozet bevestig je de deurkruk.
– Deurklinken op schild: dit is bijna hetzelfde als de deurklink op rozet, maar de vorm is net wat anders. Het schild is namelijk vaak langwerpig. Veel van deze deurklinken vind je aan buitendeuren.
– Deurklinken op gatdelen: Dit is de deurkruk zelf. Dit koopt men alleen als de klink kapot is en het rozet er nog op zit.

Technische keuzes

Je kunt uit vier verschillende draaibewegingen kiezen: links binnendraaiend, rechts binnendraaiend, links buiten draaiend en rechts buiten draaiend.

Creëer de goede vibes

Als je voor een klassieke stijl in je woning gaat, dan maak je andere keuzes voor je deurkruk dan als je voor een moderne stijl gaat. Op internet kun je veel voorbeelden vinden welke deurklinken geschikt zijn voor jouw huisstijl. Zilver en strak past goed in de moderne huizen die je nu veel ziet. Zwart en donker hout past meer bij een klassiek huis. Je kunt de verschillende stijlen ook in je huis mixen: kies er dan voor om uw woonkamerdeur een andere deurkruk te geven dan de uw badkamerdeur. Of kies juist voor elke verdieping van uw huis een heel andere stijl.

Bevestig de deurkruk goed

Het is vanzelfsprekend, maar we zeggen het toch voor de zekerheid: pas goed op wat voor deurkruk je koopt en of het in uw deur past. Niemand wordt gelukkig van een deurklink die steeds loswrikt en om de paar dagen uit elkaar valt. Ben je geen held wat betreft deurklinken? Je kunt altijd naar een bouwmarkt gaan om je te laten adviseren of laten helpen. Via internet vind je ook veel tips om een nieuwe deurkruk te plaatsen.

Ga op zoek naar inspiratie

Het internet staat vol met verschillende soorten deurklinken in verschillende kleuren, vormen en groottes. Raak geïnspireerd door andere interieurliefhebbers of kijk eens wat voor deurkrukken de mensen in je omgeving hebben. Je kunt ook om advies vragen: niet elke deurklink houdt prettig vast.

Alvast veel succes (en plezier!) bij het uitzoeken van een deurkruk die bij jouw huisstijl past.

Bron: stylishcolors.eu