Verhuizing op komst

Verhuizing op komst? Schakel hulp in

Verhuizen kan moeilijk zijn als je het alleen doet. Dat is waar een verhuisfirma om de hoek komt kijken! Het beheersen van uw verhuisstress is de taak van een verhuisbedrijf. 

Waarom hulp bij de verhuizing

Waarom zou u dan kiezen voor een verhuisfirma in plaats van het zelf doen? Om te beginnen bespaart het inhuren van een verhuizer u het zware werk zoals tillen. Dit is op zich de meest voorkomende reden waarom mensen kiezen voor een professionele verhuizer. Verhuisfirma’s weten hoe ze verhuiswagens op de juiste manier moeten in- en uitladen, en hoe ze meubels moeten verplaatsen zonder krassen op de vloer te maken. Het kiezen van een betrouwbare verhuisfirma om uw verhuizing uit te voeren zorgt er alleen maar voor dat uw verhuizing op de meest efficiënte manier wordt uitgevoerd. 

Wat kost een verhuisfirma?

De kosten van een lange afstand verhuisbedrijf worden beïnvloed door de volgende factoren:

Het gewicht van uw inboedel

Over het algemeen geldt: hoe meer spullen u verhuist, hoe duurder uw verhuizing zal zijn. Niet alleen duurt het langer om een groot huishouden in en uit te laden, maar er is ook een veel grotere verhuiswagen voor nodig.

Arbeidskosten

Arbeidskosten kunnen variëren van regio tot regio van verhuisbedrijf tot verhuisbedrijf. Voor lokale verhuizingen betaalt u de verhuizers een uurtarief. Bij verhuizingen tussen staten zijn de geschatte arbeidskosten meestal inbegrepen in de verhuisofferte.

Verpakkingskosten

Als u een professionele verhuizer inhuurt om uw bezittingen in te pakken en uit te pakken, wees er dan op voorbereid om minstens een paar honderd euro extra te betalen voor deze service..

Afstand

De afstand tussen uw vertrekpunt en uw bestemming: de afstand tussen punt A en punt B beïnvloedt de prijs van een verhuisfirma. Niet alleen moet u betalen voor benzine, maar u moet ook de chauffeur betalen voor zijn tijd op de weg. In het algemeen geldt dat hoe verder de verhuizing, hoe hoger het totaalbedrag.

Extra opslag

Als u een verhuisbedrijf nodig heeft om uw bezittingen tijdelijk op te slaan voor, tijdens of na de verhuizing, dan worden deze kosten toegevoegd aan uw verhuisofferte. 

Aansprakelijkheid en dekking

Verhuizers moeten hun klanten twee verzekeringen aanbieden: Bescherming van de volledige waarde en bescherming van de vrijgegeven waarde. Bescherming van de volledige waarde is de meest uitgebreide optie. Deze aansprakelijkheidsdekking bepaalt dat als uw verhuizer een voorwerp beschadigt of verliest, hij u de huidige contante waarde ervan zal vergoeden.