plafond stucen

Verhoog de kwaliteit van uw woning en kies voor een plafond stucen

Moet het stucwerk op uw plafond worden bijgewerkt? Zijn er scheuren of gaten in uw plafond die u moet repareren? Of heeft u juist een nieuwbouwwoning die u grondig aan moet pakken? In alle gevallen is het verstandig om een specialist in te schakelen. Verhoog de kwaliteit van uw woning en kies voor een plafond stucen.

Wanneer wordt het tijd om een plafond te stucen?

De meest gekozen reden om een plafond te stucen is vanuit een cosmetisch oogpunt. De kans is groot dat u op dit moment aan het overwegen bent om het plafond netjes glad te laten maken. Of er staat een ingrijpende verbouwing op de planning, waardoor u nu al weet dat het plafond beschadigd gaat raken. Is er sprake van een lekkage of is er flinke waterschade ontstaan? Of is het stucwerk zo poreus en oud dat het letterlijk af begint te brokkelen? In alle gevallen is het overwegen van nieuw stucwerk een erg verstandige keuze.

Wat is het kostenplaatje van een plafond stucen?

Zodra u met uw stukadoor de kosten gaat bespreken, kunnen deze prijsopgaven erg verschillen. De een berekent graag de kosten op basis van de boven- of benedenverdieping, diverse ondergronden en of het om de wand of het plafond gaat. Ook dragen het aantal gebruikte meters en het gebruikte materiaal voor een groot deel bij aan de kosten. Daarnaast worden er ook kosten verhaald op de complete steiger over het volledige oppervlak van de vloer. Sommige stukadoors werken met vaste prijzen, waardoor ook het stuc- en latex verfspuitwerk standaard is inbegrepen.

Het plafond afwerken in de woonkamer

Het meest gekozen product waar woningbezitters vandaag de dag voor kiezen, is het plafond afwerken in de woonkamer. Let er dan wel op dat de oude en losse lagen moeten worden verwijderd voor een perfect resultaat. Daarnaast is er in oudere woningen vaker gewerkt met een ander type afwerking met bijbehorende pleistertechnieken. Wanneer u met je knokkels op gedeeltes tikt van het plafond, en u vervolgens een hol geluid hoort, weet u zeker dat het stucwerk van het plafond hoognodig aan vervanging toe is.