Verduurzaming van je woning

Verduurzaming van je woning: betaalbaar maken doe je zo

Denk je eraan om je woning te verduurzamen, maar ben je ongerust over alle onkosten die daarbij komen kijken? Gelukkig zijn er tegenwoordig vele manieren om alle kosten betaalbaar te maken! Dit kan bijvoorbeeld door middel van verschillende subsidies, voorwaarden en andere financiële voordelen! Huur jij je woning bij een vereniging van eigenaren en ben je niet zeker van de voordelen die voor jou gelden? Controleer dan eerst of er draagvlak is binnen jouw VVE en ga onderling het gesprek aan. Verduurzamen kost natuurlijk geld, alhoewel deze betaalbare trucjes uiteindelijk veel meer dan geld opleveren!

Geld lenen onder gunstige voorwaarden, hoe doe ik dit?

Heb je geen recht op subsidies? Geen probleem. Tegenwoordig zijn er vele manieren om geld te kunnen lenen voor het bezuinigen. Wist je dat het Warmtefonds in staat is om je wel € 2500,- tot € 25000,- te lenen? Dit voor de betreffende verduurzaming van je woning over met een looptijd van 20 jaar of meer. Zo kun je onder andere starten met het isoleren van je woning of het aanleggen van duurzame warmtebronnen. Tevens, je schenkt het bespaarde geld van deze verduurzamingen weer terug. Zo kan de volgende aannemer het geld weer uit dit potje gebruiken om dezelfde verduurzamingen te realiseren.

Hoe zit het met een lening en hypotheken?

Wist jij al dat bepaalde banken jou tegemoet komen in je maandelijkse energiekosten? Hoe meer je voor je energiekosten betaalt, des te minder je betaalt voor je hypotheek! Daarnaast is er bij bepaalde banken sprake van een energiebespaarlening. Zo sluit je deze gemakkelijk samen met je hypotheek af, waardoor je de kans krijgt om het verduurzamingsproces van je woning flink te optimaliseren. Dus heb jij je ogen op een wat oudere woning die je graag in alle wegen op de beste manier opknapt? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wat zou jij graag willen aanpakken in je huidige woning?

Gemakkelijk terecht bij jouw gemeente!

Ben jij lid van een VVE, zoals VVE Arnhem, en vraag jij je af welke regelingen gelden in jouw gemeente? Neem dan contact op met een bedrijf die je op weg kan helpen. Via een simpel telefoontje of e-mail kan er gekeken worden welke gunstige opties binnen jouw bereik aansluiten. Soms is het lastig om op de hoogte te blijven van veranderingen binnen alle regelingen. Diverse bedrijven voor verenigingen van eigenaren ontnemen je daarom graag van deze lasten! Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Wacht dan niet langer en ga op onderzoek uit.