Verbouwen

Verbouwen? Kies gelijk voor een gietvloer!

In de muren of op de vloer is de gietvloer een architectonische trend die zich consolideert en al aanwezig is bij grote interieurprojecten.

Hoewel het al op grote schaal wordt gebruikt, roept het toch enige twijfel op over de manier waarop het wordt gedaan en welke zorg er nodig is voor het behoud. Met deze verduidelijking is het mogelijk om deze rustieke en verfijnde touch tegelijkertijd in uw huis te hebben.

Met dit in gedachten hebben we deze post voor u voorbereid om meer te weten te komen over de gietvloer, met details en relevante informatie over deze bekleding. Weet meer over deze trend en wees klaar om het toe te passen in uw huis!

Wat is de gietvloer?

Gietvloer zijn een coating met een meer rustieke esthetiek, met het uiterlijk van een industriële stijl afwerking en eenvoudiger. Deze lijn van architectuur en decoratie is een groeiend succes, met inbegrip van meubels en items die rustieke esthetiek aan huizen brengen.

Deze techniek kan vooral op twee manieren worden toegepast: als vloerbedekking, maar ook als wandbekleding. Beide werken zeer goed en geven de omgeving een moderne en verfijnde uitstraling, zelfs met een zeer eenvoudige toepassing en een meer natuurlijke esthetiek.

Op het eerste gezicht is de indruk dat er iets onafgemaakt is in die omgeving. Onderdeel van het concept is om dit meer rudimentaire voorstel te brengen, alsof men zich geen zorgen maakt over het gebruik van een mooie vloer of een meer delicate wandbekleding.

Deze industriële esthetiek brengt echter, wanneer ze in harmonie is met de juiste elementen, het idee van moderniteit met zich mee en verrijkt het concept, aldus gietvloerenboer Van Hollandse Bodem.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van de gietvloer?

Verfijnde esthetiek

Het industriële en rustieke voorstel is in opkomst, vooral wanneer het is samengesteld met modernere items. Het gebruik van deze techniek is de zekerheid van het bouwen van een moderne, mooie omgeving die een zeer actueel concept aan uw huis brengt.

Veelzijdigheid

De gietvloer kan zowel op de vloer als op de wand worden gebruikt, maar beperkt zich daar niet toe. Er zijn ook meer gevarieerde toepassingen, zoals in keukenbladen, gootstenen, kolommen, trappen en zelfs op rekken.

Praktische uitvoering

Ook het aanbrengen van de verbrande vloer gebeurt op een zeer eenvoudige en praktische manier. Met het gebruik van de ready-mix is het proces nog wendbaarder.

Een ander hoogtepunt dat deze faciliteit versterkt is de afwezigheid van voegen, wat meestal veel tijd in beslag neemt bij het aanbrengen van vloeren.