redenen bouwcontainer huren

Verbouwen 3 redenen om een bouwcontainer te huren!

Van plan om binnenkort zelf te gaan verbouwen? Of geef je de verbouwing uit handen door een aannemersbedrijf in te schakelen? In beide gevallen is het handig om na te denken over wat te doen met het puin en sloopafval. Een verbouwing levert altijd meer puin en sloopafval op dan dat je in eerste instantie zou denken. Voordat je begint met verbouwen is het dan ook verstandig om hierover na te denken. Vaak is de beste keuze een bouwcontainer huren, wil je weten waarom? Hieronder hebben we drie redenen op een rijtje gezet!

1. Bespaar tijd

Het zelf afvoeren van afval lijkt misschien de goedkoopste optie, maar had je al gedacht over de benzinekosten en eventuele huurkosten van een aanhanger? Zeker als je meerdere keren heen en weer moet rijden naar de milieustraat, dan kunnen deze kosten aardig oplopen. Of er daarnaast ook nog betaald moet worden voor het afvoeren van het afval, dat verschilt per gemeente.

Een container huren in Amsterdam of elders in Nederland tijdens het verbouwen is ontzettend makkelijk. Al het puin en sloopafval kan je namelijk direct in de container gooien, waardoor je daar geen omkijken meer naar hebt. Na de verbouwing wordt de bouwafval container weer opgehaald. Dit bespaart veel tijd en geeft tijdens de verbouwing ruimte om meer tijd aan belangrijkere zaken te besteden.

2. Veilig verbouwen

Tijdens een verbouwing dan is het logisch dat je huis niet helemaal opgeruimd is. Toch is het om de veiligheid te verhogen verstandig om tijdens het klussen regelmatig het puin en sloopafval op te ruimen. Evenals het gereedschap. Een bouwcontainer voor de deur maakt het een stuk gemakkelijker om opgeruimd én dus veiliger te werken. Verklein de kans op ongelukken tijdens je verbouwing door een puincontainer te huren.

3. (Meestal) geen vergunning nodig

Op het moment dat je de bouwcontainer op je eigen grond laat plaatsen is er geen vergunning nodig. Je hoeft dus geen melding bij de gemeente te doen zolang de container op eigen grond staat. Bij het huren van een puincontainer in Amsterdam of een andere grote stad in Nederland is het vaak verplicht om melding te maken als je de container op de openbare weg wilt laten plaatsen. Informeer daarom altijd bij de desbetreffende gemeente.