Veilig klussen

Veilig klussen is belangrijk!

Ben je van plan om in huis aan de klus te gaan? Leuk! Even een frisse wind door het huis door een muur mooi te schilderen of de kozijnen aan te pakken. Maar misschien ben je wel van plan om het klussen wat groter aan te pakken. Is het toilet aan vernieuwing toe of ga je juist voor het opnieuw betegelen van de badkamer? Welke klus je ook van plan bent om te klaren, het is belangrijk dat je veilig klussen voorop stelt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, maar wanneer dat gebeurt ben je alleen maar verder van huis. Om de klus voorspoedig te klaren is het dan ook belangrijk dat veiligheid echt hoog in het vaandel staat. Wij geven je hier tips hoe je veilig kan beginnen aan klussen:

Veilig klussen met de juiste kleding

Wanneer je aan de klus gaat is het belangrijk dat je dit in de juiste kleding doet. Moet er voordat je begint met klussen gesloopt worden? Dan kan een helm, handschoenen en vooral werkschoenen erg belangrijk zijn. Tijdens de sloop kunnen er dingen vallen, maar je kunt je handen ook loshalen aan scherpe items. Om dit te voorkomen zorg jij dat jij goed voorbereid bent en de juiste werkkleding draagt.

Tijdens het klussen is het dus ontzettend belangrijk om werkkleding te dragen. Wanneer je normale kleding draagt zou je deze kunnen beschadigen en dat is enorm zonde. Maar wat nog wel belangrijker is: normale kleding beschermt je lang niet zo goed als werkkleding. Met werkkleding ben je tijdens de klus goed beschermd en zal het risico op verwonding enorm afnemen.

Veilig schilderen

Wanneer je de muur aan wil pakken heb je natuurlijk een ontzettend leuk vooruitzicht. Het kan heel veel met je woning doen om een muur alleen al van een ander kleurtje te voorzien. Maar wanneer je met verf aan de slag gaat kan je ook schadelijke dampen inademen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Een mondmasker kan hierbij bescherming bieden. Ook een schildersoveral is handig en om allergische reacties te voorkomen op je handen kan je handschoenen dragen.

Voorbereiden op klussen

Wanneer je aan de slag gaat met klussen is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het is dan ook belangrijk dat je alle materialen al in huis hebt die je nodig bent. Het zou zonde zijn om je kostbare klustijd te verdoen met het halen van nieuwe materialen. Dit levert alleen maar stress en tijdgebrek op. Wees dus goed voorbereid op het klussen door de materialen al in huis te hebben. Dit geldt uiteraard ook voor de kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Werkkleding kopen

Wanneer je aan de klus gaat is het dus belangrijk om persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding in huis te hebben. Werkkleding kopen doe je gelukkig gemakkelijk online. Dit bespaart je heel wat ritjes naar winkels rijden en uiteraard tijd.

We wensen je veel plezier en succes met klussen en let op je veiligheid, wanneer je ergens niet zeker van bent is het belangrijk om een professional in te schakelen voordat je wordt opgegeven voor: help mijn man is klusser! Vergeet er niet van te genieten, achteraf zul je er erg fijn op terugkijken.