Tuin vernieuwen Lekker zelf doen!

Tuin vernieuwen? Lekker zelf doen!

Althans, zelf je project overzien. Natuurlijk kun je hulp inroepen wanneer je die nodig hebt. En een beetje vooruit plannen scheelt ook alweer een heleboel.

Want zomaar ergens aan beginnen en dan vervolgens met je planning en budget in de knoop raken, daar wordt niemand vrolijk van. Jij niet uitgezonderd, uiteraard. Bedenk je goed wat er allemaal moet gebeuren en wat je daarvan zelf kunt – en wilt – opknappen. Zijn er relevante klussen waar een professional naar moet kijken? Geef die dan een speciale markering op je lijstje. Vervolgens ga serieus je aan de slag met je planning.

Plan maken

Zodra je weet wat je wilt doen, bepaal je wat je gaat doen. Want lang niet alle veranderingen aan je tuin zijn allemaal even relevant, denken we zomaar. Misschien zijn er klussen die je in één keer kunt doen, terwijl anderen weer een hele andere aanpak vereisen. Kortom, kill your darlings! Neem daarbij ook je beschikbare tijd en geld in ogenschouw. Stel een planning samen waarin de meest cruciale karweien voorkomen en die je eenvoudig kunt uitvoeren met een afgebakend budget en tijdschema. Houd je hier wel aan, anders loopt je uitgestippelde plan in het water en ben je klauwen met geld extra kwijt!

Benodigdheden

Uiteraard ga je niet met je vingernagels staan te graven. Nee, jij kunt wel wat professioneel materiaal gebruiken, wat je uiteraard gemakkelijk vindt in je lokale tuin- en/of bouwmarkt. Hier ga je natuurlijk ook naartoe voor je topkwaliteit gereedschap, hoewel je dat niet te halsoverkop zou moeten doen. Want je hebt wellicht zelf nog wel wat liggen in je schuur en het overige deel, dat je niet regelmatig gebruikt, kun je misschien nog wel lenen in je directe omgeving.

Vroeg of laat zijn hier waarschijnlijk toch aanvullingen op nodig. Kies dan wel voor merken die kunnen waarmaken wat ze beloven! Een goed voorbeeld hiervan is Einhell, zodra je gebruik gaat maken van zaagtafels, tuinmachines, boorhamers en meer waarvan je weet dat ze de kwaliteit leveren waar je voor betaalt.

Minstens zo belangrijk is het om in je planning en budget rekening te houden met het opbergen van al het afval dat je genereert. Huur hiervoor een afvalcontainer met afmetingen die passen op je erf en waarin je het type afval kunt verwerken waar je hoofdzakelijk mee te maken krijgt.

Veel succes met je project!