wandpanelen

Trends rondom wandpanelen in gebouwen

Wil je graag wanddecoratie in huis of een ander gebouw halen? Dan is er voldoende keuze. Denk hierbij aan schilderijen of rekjes aan de muur, maar wist je dat ook wandpanelen een mooie en trendvolle manier zijn om je wand te bekleden? Het gebruik van wandpanelen kan op iedere plek; de gang, hal, slaapkamer of een gemeenschappelijke ruimte. Het geeft een stijlvolle uitstraling en dit artikel belicht de trends rondom wandpanelen in gebouwen.

Wandpanelen voor een Scandinavische of Botanische sfeer

Een trend rondom wandpanelen bestaat uit houten latten in een mooie lichte houtkleur. Deze worden gebruikt om een geheel kale muur nieuw leven in te blazen. Creëer je graag een Scandinavische of Botanische sfeer? Dan zijn wandpanelen wederom een uitstekende keuze. Wat dacht je van een unieke roomdivider door middel van wandpanelen? De latten worden in dit geval iets dichter bij elkaar geplaatst en op deze manier realiseer je meer privacy en een trendy wandafscheiding. Ook zorgt het gebruik van hout voor een luchtig geheel met alsnog een klein beetje doorkijk, waardoor het ruimtelijker oogt.

3D wandpanelen zijn de nieuwste trend

Een muur bekleedt met 3D wandpanelen zijn dé sensatie van dit moment! Het is niet alleen origineel, maar ook innovatief, omdat je een muur niet hoeft te schilderen of behangen. Driedimensionale wandpanelen kunnen gebruikt worden voor een gehele muur of een gedeelte van je muur. Het is maar net wat je zelf wilt, je hebt hierin volledige vrijheid. Wist je dat wandpanelen ook met een gewenst motief verkrijgbaar zijn? Het driedimensionale effect draagt bij aan buitengewoon, dynamisch en eigentijdse wandpanelen. Bekleed kleine ruimtes met deze panelen en je voorziet iedere ruimte van zijn eigen stijl en kenmerken, dit oogt trendy. Ook zijn er 3D wandpanelen verkrijgbaar met LED-verlichting en dit versterkt het 3D effect.

Een zee van mogelijkheden met wandpanelen

Wandpanelen worden aan de wand bevestigd, maar wist je dat dit op eindeloos veel plaatsen mogelijk is? Je kunt je plafond voorzien van wandpanelen, zodat je eens want anders in huis haalt dan een standaard witte plafond. Voor slaapkamers is het maken van een hoofdbord een erg mooie manier om op een modieuze manier diepte te creëren. Daarnaast mogen wandpanelen gebruikt worden in keukens zodat ook daar gebruik wordt gemaakt van een eyecatcher.

Ten slotte mag het gebruik van kleur niet achterwege blijven. Wat dacht je van een rustige kleur lichtgrijs of wit? Maar ook kleuren zoals zwart en rood zijn een mogelijkheid. Wandpanelen kunnen in iedere kleur gemaakt worden en dit zorgt ervoor dat wandpanelen in iedere ruimte hun plekje weten te bemachtigen.

Bron: Superrenovatie